Паска − це традиційна великодня випічка, яка є одним з головних символів свята. Рум'яні булочки з ошатною верхівкою виглядають дуже апетитно і симпатично. Існує безліч способів прикрасити паску і зробити її більш святковою.
Читайте також: Карантин на Великдень: у МОЗ розповіли, які можуть бути обмеження
Наносити прикраси на готову випічку потрібно відразу після нанесення глазурі. Про те, як зробити цукрову або шоколадну глазур для паски. Поки глазур не застигла, в неї відразу викладають прикраси. Після застигання декор міцно тримається на верхівці паски, пише УНІАН.
Чим прикрасити паску
Найбільш традиційною прикрасою для паски є посипка. Напередодні Великодня в магазинах можна знайти безліч варіантів цукрових посипок різної форми. Виберіть собі декор за смаком і нанесіть на мокру глазур.
Щоб зробити паску більш оригінальною, посипку можна замінити кокосовою стружкою. У продажу доступна різнобарвна стружка з харчовими барвниками.
Ще один оригінальний спосіб «нарядити» паску − нанести шоколадну глазур замість білкової. Вона добре доповнить смак здоби і симпатично виглядає.
Любителі фруктів можуть замінити цукрову посипку більш корисним цукатами. Використовуйте цукати з різних фруктів і різних кольорів − це зробить смак і зовнішній вигляд паски незвичайним. Також для прикраси можна використовувати свіжі фрукти і ягоди, горіх, сухофрукти і листя м'яти. Загалом, можна брати все, що ви любите.
Читайте також: Тепла не ждіть: синоптики розповіли, якою буде погода на Великдень та травнені свята
Прикраси з мастики − ще один спосіб прикрасити паску без зусиль. Якщо ви не вмієте робити мастику самі − можна купити в магазині готові фігурки у формі квітів, рослин, тварин і хрестів. Мастику слід розкласти по рідкій глазурі паски.
Дуже красиво виглядає паска з об'ємними прикрасами − маршмеллоу, безе і пряниками. Такий декор можна красиво виставити на верхівку паски на вологу глазур. Пряники і безе можна спекти самостійно в формочках за смаком, або купити вже готові прикраси.
Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook
Коментарі
коментарів немає