Цього року, 13 липня, вперше на Волині  у селі Світязь відбувся фестиваль пончиків, які є символом курортного краю. Навіть попри негоду  сотні відпочивальників та гостей свята взяли участь у конкурсах та забавах. 

Читайте також: Яка альтернатива відпочинку на морі є в українців

"Хочеться, щоб відпочинок на Шацьких озерах з кожним роком ставав різноманітнішим, тому проведення таких заходів, як сьогодні, буде втілюватись далі і урізноманітнюватись, щоб кожен турист міг знайти для себе все, що бажає", – наголосив голова Шацької районної ради  Сергій Карпук від партії "УКРОП".

Він додав, що ідея провести такий фест була давно, адже місцева влада хотіла запропонувати волинянам і туристам якусь альтернативу відпочинку.

На святі також був присутній депутат Волинської обласної ради Михайло  Імберовський, який  поділився дописом у Фейсбук, і закликав всіх  волинян відвідати фестиваль.

Він також висловив сподівання на те, що щороку все більше відпочивальників матимуть змогу відпочити на Шацьких озерах з користю і посмакувати смаколиками.

Після святкового відкриття стартували розваги. Додамо, що усі конкурси заходу були пов’язані із пончиками. Наприклад, закохані пари наосліп годували одне одного пончиками, діти змагались, хто швидше перенесе усі пончики із одного кошика в інший, також відбулося змагання на швидкісне поїдання цих смаколиків тощо. 

Читайте також: Юна лучанка стала лауреатом на міжнародному фестивалі

До слова, партнери фестивалю – Шацька районна рада, Шацька РДА, Світязька сільська рада, Шацький національний природний парк, ПАТ "Луцьксантехмонтаж", компанія "Автек", скандального депутата міської ради Петра Нестерука, турбаза "Шацькі озера", магазин "Сільмаг".

 

 

 

 

 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter