На свято Успіння Пресвятої Богородиці у Прип’яті, що належить до Шацької об’єднаної територіальної громади, відзначили День села.

Читайте також: Сільська бібліотека на Волині отримала нові книги до дня заснування

Про це повідомляє прес-служба Волинського УКРОПу

На урочистості з цієї нагоди, аби привітати місцевих жителів та вручити дарунки від Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом", завітали депутат обласної ради Михайло Імберовський та голова Шацької районної ради Сергій Карпук.

Виконуючий обов’язки сільського старости Іван Гінчук окреслив перед учасниками святкового зібрання здобутки села, що вдалося реалізувати завдяки об’єднанню кілька років тому із Шацькою селищною та Самійличівською сільською радами.

"Цей крок був правильний і уже можна це підтвердити гарними результатами роботи, – зазначив Іван Гінчук. – Для прикладу, найбільш відчутні зміни та покращення можна помітити у місцевій школі та дитячому дошкільному закладі. Депутати громади і ми всі працюємо заради добробуту місцевих жителів. Однією з найбільш болючих проблем села залишається транспортне сполучення, що з’єднувало б Старовижівський і Шацький райони. Переконую: і депутати районної ради, і ОТГ працюють над тим, аби зремонтувати дорогу. Якщо все вдасться, то це дасть великий імпульс для розвитку громади".

Читайте також: На Волині у трьох населених пунктах відсвяткували День села

В.о. старости подякував усім жителям за важку працю, за те, що усіма силами намагаються підтримати власне господарство і громаду загалом. До слова, селяни у Прип’яті утримують близько 50 відсотків великої рогатої худоби Шацького району.

"Дякую людям, які тримають трьох і більше корів, які працюють, які сіють, які збирають врожай. Це тяжка праця, але без неї ніяк", – наголосив Іван Гінчук.

Не забулися учасники святкового дійства про найбільш героїчних односельчан, які ціною власного здоров’я і навіть життя, боронять кордон України на сході. Учасник АТО першої мобілізаційної хвилі Василь Бородіч, атовець Олександр Сулік та мама жителя села Миколи Корця, який зараз бере участь у військових діях у складі ООС, отримали подарунки від активу села за громадянську позицію та відвагу.

Секретар Шацької ОТГ Людмила Цевух висловила приємне здивування тим, що цьогоріч свято у Прип’яті є таким багатолюдним.

"Бачимо, що будуються будинки, а це значить у селі вирує життя, – зазначила пані Людмила. – Депутатський корпус активно працює для позитивних змін у селі. Отож запланований ремонт у будинку культури, робимо детальний план місцевого стадіону для подальшого його благоустрою. Тобто планів багато!".

Особливою радістю для усіх стало те, що минулого року село поповнилося ще шістьма маленькими жителями. Зі сцени будинку культури активісти села, багатодітний батько, наймолодша сім’я, ветеран праці, золотий ювіляр, пара, яка прожила разом найбільше років, отримали вітання та святкові подарунки.

"Впродовж свята багато сказано гарних слів на адресу жителів Прип’яті . Але дійсно, як приїжджаєш у село, стає радісно і легко, бо тут живуть трудівники і щирі люди, – зазначив голова Шацької районної ради Сергій Карпук. – Представники села у районній раді і об’єднаній громаді – дуже активні, доносять проблеми кожного і намагаються усіма силами їх вирішити. Переконаний, з такими людьми село буде розвиватися, усе задумане буде збуватися"

Читайте також: Як волиняни у Грушеві відзначили день села (фото)

Сергій Карпук нагородив грамотою сільського активіста, який вболіває за рідне село і багато робить задля молоді, – директора місцевої школи Олександра Лончука. От і цього разу з його ініціативи від Фонду Ігоря Палиці голова районної ради передав для школи мікрофони та проектор.

"У школі завдяки співфінансуванню із Фонду Ігоря Палиці замінено усі дев’ять  дошок на нові та сучасні, перед тим була придбана музична колонка для школи, – розповідає Олександр Лончук. – Готуємо проекти і Фонд "Тільки разом" допомагає у їх реалізації. За останні два роки вдалося впровадити уже три. Дуже вдячні за це!".

Олександр Лончук прагне зацікавити школярів та зробити максимум для їхнього ефективного навчання. Для прикладу, обладнав у шкільному подвір’ї навчальний клас просто неба.

Читайте також: Центральна площа Луцька зустріла фестиваль "Поліське літо з фольклором" (Фото)

"Є люди, які не чекають, що має щось саме прийти, а шукають можливості зробити добре і цікаве  для своєї установи. Фонд Ігоря Палиці підтримує таких активних жителів громади, які прагнуть до розвитку, – зазначив під час урочистостей депутат обласної ради Михайло Імберовський. – У Прип’яті якраз є такі люди, які прагнуть реалізувати хороші справи для рідного села. Вдячний за ініціативність Валентині Сидорук, Олександру Лончуку, Людмилі Цюп’ях. Хвилююче і радісно бути серед таких людей у гарне свято. Чисте, охайне село, у якому збережені школа і дитячий садок, а у клубі – вишиті рушники на стінах, дають надію, що Україна розквітне. Найбільшим її багатством є такі люди, які самовіддано трудяться кожен на своєму місці заради майбутніх поколінь, заради розвитку рідної місцини".

Михайло Імберовський передав від Фонду Ігоря Палиці для дошкільного закладу набір кухонного посуду.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter