Грип та коронавірусні інфекції схожі у своїх проявах, але в них є й відмінності. Існують кілька симптомів, які допоможуть розпізнати хворобу. Про те, як відрізнити китайський коронавірус від грипу, повідомляє 24tv з посиланням на портал Focus.

Читайте також: Україна отримає 30 комплектів тест-систем на виявлення коронавірусу

Симптоми. Новий вірус з Китаю, який вражає легені, насправді легко сплутати з грипом. Ось загальні симптоми інфекцій: лихоманка; сухий кашель; задишка; втома.

Чим відрізняється коронавірусна інфекція від грипу? 

Інфекційний шлях. Вірус одразу вражає нижні дихальні шляхи. А грип спочатку верхні. Також віруси грипу вірулентніші. Це означає, що навіть у невеликій кількості вони вже можуть викликати появу хвороби. А коронавіруси не надто заразні, імунна система більшості людей стійка до інфікування.

Інкубація. Грип має короткий інкубаційний період – один-два дні. Протягом цього часу, навіть не проявляючи ознаки захворювання, хворі на грип дуже заразні й залишаються такими тиждень.

Читайте також: Двох українців, які прилетіли з Китаю, госпіталізували з підозрою на коронавірус

В коронавірусу інкубаційний період складає від 2 до 14 днів. Як довго вони залишаються заразними після появи перших симптомів, також ще не відомо.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook