Коронавірус з Китаю поширюється світом, випадки хвороби вже зафіксовано у В’єтнамі, Франції, США, Канаді, Південній Кореї, інфіковано близько 3000 осіб, 80 з яких померли.

Читайте також: Коронавірус охопив ще один популярний серед українців курорт

Про симптоми хвороби, яку викликає коронавірус з Китаю, розповідає Сьогодні.

Терапевт Валентина Андрейченко пояснила, що nCoV – новий вид вірусу грипу типу А, проте є деякі симптоми, за якими можна розпізнати захворювання.

Раптовість. Будь-який грип, зокрема й спричинений коронавірусом, починається дуже раптово. Ще 5 хвилин тому людина нормально себе почувала, аж раптом в неї висока температура. Це головна відмінність від ГРВІ, коли захворювання розвивається поступово.

Температура. Зараз це найважливіший симптом. Підвищення температури тіла може бути в межах 38-39,5 °С. Такі показники говорять про вірус грипу в організмі. А от за звичайної ГРВІ температура буде, як правило, до 38°С.

Сухий кашель. Це другий головний симптом коронавірусу, його фіксували у 80% всіх хворих. Він може бути несильний, але виснажливий. Людина ніяк не може відкашлятися. Під час ГРВІ кашель, як правило, або вологий, або його немає взагалі, або він з’являється на 2-3-й день хвороби.

Задишка, тахікардія, біль у грудях. За даними китайських лікарів, на початкових етапах захворювання, спричиненого коронавірусом, цих симптомів немає взагалі. Якщо ж з’явилася задишка, яка дуже швидко прогресує, то це вказує на розвиток вірусної пневмонії. А саме від неї і гинуть люди, заражені коронавірусом 2019 nCoV.

Читайте також: В Україні зафіксували перший випадок коронавірусу

Слабкість і втома. При ГРВІ ці симптоми теж є, але не такі сильні, як у хворих на грип з вірусом типу А. Китайські лікарі зазначають, що сильна слабкість, аж до того, що людина не може підняти руку або зробити крок, є ознакою коронавірусу.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook