Смачненька домашня ковбаса із свіжого якісного м’яса, це дійсно делікатес, що доступний кожному.
Тож час дізнатися рецепт домашньої ковбаси https://blog.comfy.ua/ua/yak-zrobiti-domashnyu-kovbasu_a0-147 та приготувати цю смакоту.
Складові:
Свинина – 1,5 кг
Свиняче сало – 200 г
Кишки – 4 шт по 50 см
Мінеральна газована вода – 150 мл
Лавровий лист – 2 шт.
Чорний молоти перець – за смаком
Перець запашний – 2 шт.
Часник – 5-6 зубків
Сіль велика – приблизно 1,5 ч.л.
Приготування ковбаси
Для початку підготуємо всі необхідні продукти;
М'ясо і сало нарізаємо соломкою довжиною приблизно в 2 см і шириною не більше 0,5 см. Подрібнюємо волокнами розміром 2 см на 0,5 см свинину і сало.
Кладемо в посудину для подрібнення або звичайну кавомолку кілька лаврових листів. Додаємо до лаврового листа кілька горошин запашного перцю. Розміщуємо в ступку для розтирання також запашний перець.
Подрібнюємо приправи до стану порошку.
Часник очищаємо, виймаємо зелену серцевину і розчавлюємо ножом.
М'ясо поміщаємо у велику миску і вручну гарненько змішуємо із заготовленими спеціями, сіллю часником, меленим чорним перцем і мінеральною водою. Після всіх маніпуляцій дайте фаршу насититися ароматами близько 2-3 годин.
Підготовка "обгортки"
Поки начиння маринується, займімося кишками – залляємо їх розчином соди і оцту, після чого ножиком зіскоблимо з поверхні всередині і зовні всю слиз.
Щоб почати начинку надіньте кишку на спеціальну насадку, ручну або від кухонного комбайна.
Приготування ковбаси
Тепер, якщо ви використовуєте кухонний комбайн, помістіть фарш в лоток для сирого м'яса і поступово подавайте в робочий відсік м'ясорубки при цьому притримуючи кишку і рівномірно розподіляючи фарш.
Якщо начинка подається вручну просто по троху вкладайте фарш в широке горлечко насадки на яку одягнена кишка і підштовхуйте довгим і ідеально гладким кінчиком будь кухонного приладдя, яке підійде по діаметру.
Готову ковбасу поміщаємо в миску приблизно на 2 години і не зав'язуємо – даємо вийти зайвому повітрю. Тепер запікаємо у духовці до готовності. Зробити це можна просто поклавши ковбаски на деко, або помістивши їх до рукава для запікання. Час приготування залежить від вашої духовки.
Готова ковбаса має золотисту рівномірну шкуринку та незабутній аромат.
Для тривалого зберігання, гарячу ковбасу кладуть у стерильну банку та закачують її залізною кришкою.
Коментарі
коментарів немає