Існує безліч способів позбавлення від небажаного волосся на тілі. УНІАН розповідає про недоліки і переваги кожного з них і допоможемо вибрати найоптимальніший для вас.

Читайте також: 5 причин, чому жінки можуть не хотіти сексуальних стосунків

Епіляція і депіляція - чим відрізняється

Депіляція та епіляція - в чому різниця / pinterest.ru

Депіляція - це спосіб видалення волосся поверхнево, без зачіпання волосяного фолікула. Тобто, від рослинності позбавляєтеся, а "цибулина" залишається всередині. Депіляцію проводять за допомогою бритви або крему.

Епіляція - варіант, коли волосяний покрив зникає разом з коренем. За рахунок цього волосся росте повільніше, а то і зовсім перестає. Лазерна епіляція, шугарінг і віск - яскравий тому приклад.

Перед тим, як думати, яку епіляцію вибрати для бікіні, відштовхуйтеся від мети. Для чого, навіщо і чим ви зібралися видаляти волосся. Наприклад, скориставшись бритвою, а потім надівши синтетичну білизну, досить кілька хвилин, щоб отримати запалення в спеку. Те ж саме стосується лазерної епіляції - якщо зробити її перед тим, як йти на пляж, і не скористатися кремом з SPF, то можна отримати пігментацію і опік.

Депіляція: яка буває, переваги і недоліки

Види депіляції / pinterest.ru

Всього існує два види депіляції: бритва і креми.

Переваги: швидко, безболісно, недорого. Видаляти волосся можна самостійно з різною періодичністю, в залежності від швидкості росту.

Недоліки: волосяний фолікул не видаляється, тому зростання триває. Великий ризик зіткнутися з роздратуванням шкіри, від кремів часто бувають почервоніння і опіки. Такий варіант не підходить для дівчат з чутливою шкірою, особливо влітку.

Яку епіляцію робити влітку - види і особливості кожного способу

Який вид епіляції вибрати / pinterest.ru
  • Епіляція воском - метод видалення небажаної рослинності за допомогою розігрітого воску. Нюанс в тому, що воскову смужку відривають проти росту волосся.

Переваги: волосся стає тоншим і ростє повільніше, можна позбутися від нього на кілька тижнів.

Недоліки: досить болюча процедура, позбутися від волосся назовсім не вийде, самостійно використовувати можна не для всіх зон, мінімальна довжина волосся повинна бути 5 мм.

  • Шугарінг - епіляція цукровою пастою. Волосяна цибулина видаляється повністю, процедуру виконують у напрямку росту волосся.

Переваги: ті ж самі, що і у випадку з воском, до того ж, ризик появи врослих волосків нижче. 

Недоліки: хвороблива і трудомістка процедура, велика ймовірність припуститися помилки під час приготування суміші, мінімальна довжина волосся також повинна бути 5 мм.

  • Електроепіляція - метод, в якому використовують спеціальний прилад. Він механічно висмикує волосся з коренем.

Переваги: ефект майже такий же, як і у лазерної епіляції - можна позбутися від волосся назавжди, підходить для дівчат з будь-яким типом шкіри.

Недоліки: болюча процедура, не рекомендується для області пахв через близьке розташування лімфовузлів.

  • Лазерна епіляція - найбільш популярний спосіб позбавлення від волосся, який полягає в тому, що лазер впливає на волосяний фолікул і руйнує його.

Переваги: відсутність болю, можливість назавжди позбутися від волосся, видалення врослого волосся, швидкість процедури.

Недоліки: висока ціна, неможливість провести процедуру вдома, заборона на загоряння, необхідність декількох сеансів, тонкощі підготовки до процедури.

Підсумовуючи, можемо сказати, що віск, шугарінг і електроепіляція можуть стати причиною роздратування, сухості шкіри і ранок. Це нормально, адже ви травмуєте дерму, висмикуючи волоски. Але якщо ви сьогодні вирішили зробити епіляцію, а завтра їхати на море, то метод лазера - не ваш.

Яку епіляцію вибрати для бікіні і чому влітку не можна лазер

Депіляція для бікіні / pinterest.ru

Лікарі-дерматологи не рекомендують в літній період записуватися на лазерну епіляцію. Причина в тому, що після процедури не можна засмагати тиждень, інакше є ризик отримати опіки і пігментацію шкіри. Після закінчення терміну обов'язково потрібно користуватися кремами з SPF, причому, навіть для закритих ділянок тіла. 

Також не рекомендується відвідувати лазню або сауну протягом тижня-двох після епіляції. Всіх цих правил необхідно дотримуватися, інакше отримаєте роздратування і запальний процес.

Роздратування після епіляції або депіляції - як прибрати

Як позбутися від роздратування / pinterest.ru

Запалилася шкіра, почервоніла від спеки або тертя об білизну - скористайтеся дитячим кремом від попрілостей, тальком або засобами з декспантенолом. Уникайте попадання ультрафіолету на ділянки шкіри і ні в якому разі не обробляйте їх спиртом.

Не приймайте гарячий душ, намагайтеся менше намилювати шкіру і відмовтеся від сильно пахнуть гелів. 

Зняти роздратування допоможе лід, загорнутий в натуральну тканину. Прикладайте його до запаленої ділянки на кілька хвилин, щоб заспокоїти шкіру. І не забувайте перед виходом на вулицю користуватися сонцезахисними кремами. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook