З Всеукраїнського банку розвитку, який належить сину екс-президента Віктора Януковича Олександра, зникли 2,6 млрд грн.

Читайте також: З рахунків молодшого сина Януковича зняли арешт

Про це пише Економічна правда.

У ЗМІ з'явилась інформація, що Печерський районний суд зняв арешт з рахунків компаній, які правоохоронці відносили до "орбіти впливу" Олександра Януковича.

Як стало відомо журналістам, з арештованих раніше 2,6 млрд грн, що знаходились на рахунках у Всеукраїнському банку розвитку, близько 2 млрд грн вже виведено. Решта коштів існує лише на папері.

Міністр МВС Арсен Аваков 2015 року повідомляв про арешт цих коштів на рахунках ВБР. Проте зараз їх на рахунках вже немає.

"Коли суди зняли арешти з рахунків компаній, кошти були переведені в інші банки", – каже співрозмовник, який знайомий з ситуацією в банку.

Зараз на рахунках банку з пов'язаних з Януковичем коштів знаходиться – 559 млн грн. Проте ці кошти існують лише віртуально, оскільки активів банку не вистачить на задоволення вимог кредиторів 9-ї черги.

За версією слідства, у 2013-2014 роках службові особи ВБР для отримання державних коштів незаконно кредитували "Донецьку залізницю", "Львівську залізницю", "Одеську залізницю", "Південно-Західну залізницю", "Південну залізницю" і "Придніпровську залізницю".

Загальна сума незаконних кредитів становила понад 2,5 млрд грн.

У жовтні 2015 року стало відомо, що слідчі ГСУ МВС заарештували понад 2,6 млрд грн на цих рахунках.

Пізніше у 2016 році деяким вкладникам ВБР вдалося зняти арешт з рахунків.

Крім того, на початку 2017-го 313 млн грн були перераховані з банку Олександра Януковича на рахунки банку Петра Порошенка і згодом були заарештовані.

16 квітня 2018 року квітня стало відомо, що суд у лютому зняв арешт з рахунків компаній, пов'язаних з сином екс-президента, що були відкриті в банку ВБР.

Слідство розповідало, що на рахунки цих компаній ймовірні фігуранти злочину перерахували загалом майже 550 млн грн та понад $27 млн.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter