Доки шахтарям не виплачують зарплати, держава додатково стягує понад 70 мільйонів гривень з підприємства «Волиньвугілля» за невиконання плану. Справа дійшла до суду. Про це йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

Два державні підприємства «Волиньвугілля» і «Держвуглепостач» у лютому 2016 року уклали угоду на постачання вугільної сировини. Згідно з умовами договору ДП «Волиньвугілля» зобов’язувалось добути підприємству-замовнику вугілля на суму понад 200 мільйонів гривень. Отримавши передоплату у розмірі 90% від замовлення шахтарі не змогли видобути необхідного обсягу вугілля.

 Як пояснюють в ДП «Волиньвугілля» причина невиконання умов договору те, що гірники фізично не встигають добувати такого обсягу продукції через складну економічну ситуацію на підприємстві.

Вивчивши усі матеріали справи, зокрема звернення працівників ДП «Волиньвугілля» про можливість реструктуризації боргу суд постановив позов задовольнити. То ж доки шахтарям боргують десятки мільйонів зарплатні, держава хвацько забирає останній заробіток і фактично робить підприємство банкрутом.