У селі Холонів колишнього Горохівського району 7-річний Матвій Полянський добу пробув на вулиці в одному светрі та резинових чобітках. Хлопчик в обідню пору пішов гуляти, але ночувати додому малий не повернувся. Про те, що дитина пропала поліцію повідомили лише вранці наступного дня. На пошуки Матвія виїхало біля ста поліцейських та нацгвардійців. Другокласника також розшукували селяни. Нащастя малого згубу знайшли живим. Ночував хлопчик в лісі в очереті біля місцевого ставка. Слід Матвія занюхав пес. Це диво, що хлопчик при такій температурі повітря в одній лише кофтинці не замерз.

Читайте також: Показали жахливі умови, в яких проживав маленький хлопчик, якого розшукували на Волині (фото, відео)

Про те, як шукали Матвія і що хлопчик розповів про свої пригоди, з'ясовували журналісти ТРК "Аверс".

З самісінького ранку 8 квітня весь Холонів на ногах, адже позавчора у цьому селі пропав 7-річний хлопчик. Матвій Полянський пішов з дому ще в обідню пору, але мама спохопилася шукати дитину лише пізно ввечері біля 21-ї години.

Одинадцятирічний Андрій Полянський – старший брат хлопчика не спав до пізньої ночі, ходив шукати Матвія. Вчора ж з самісінького ранку хлопчик об’їжджав село на велосипеді.

Зазначимо, що на території Холонева дуже багато ставків. Правоохоронці прочісували прибережні зони – ліси, закинуті будівлі. Кінологічна служба на слід натрапила у лісі. На поміч також повиходили місцеві, які принесли квадрокптер. Проте на вулиці був такий вітер, що пристрій запустити не вдавалося.

Дивлячись на такі водойми та канави, які їх оточують село, серце завмирає від думок про те, що могло б статися. Але нащастя страшні підозри не виправдалися. Хлопчика знайшли. Як виявилося, малий мандрівник промарширував лісом зо 5 кілометрів пішки і загруз у болоті. Хлопця знайшов пес в очереті.

Зазначимо, що Матвій був одягнений в светр, штани і резинові чобітки. Поліцейські закутали малого у куртку. 

Не можемо не відзначити професійної роботи поліції. Місцеві кажуть, якби правоохоронці так добре не спрацювали, людям навряд чи самотужки вдалося б знайти Матвія. Хлопця на місці у селі оглянули медики. 

Читайте також: Виїхав велосипедом та не повернувся додому: на Волині розшукують зниклого чоловіка (фото)

Через годину після того, як двох братиків вже оглянули у лікарні, журналісти зустрілися з хлопчиками. Біля Матвія та Андрія в медзакладі не було ані мами, ані бабусі. Натомість сам Матвій розповів про свої пригоди.

Подальшу долю хлопчиків, а саме те, чи повернуться вони у Холонів до мами, чи опиняться у дитячому будинку вирішуватимуть спеціальні служби.

Детальніше дивіться у сюжеті: 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook