У Міжнародному аеропорту "Бориспіль" (Київ) приземлився вантажний літак авіакомпанії SCAT, який доправив з китайського міста Сямень чергову партію медичних засобів, необхідних для боротьби з поширенням коронавірусу.

Читайте також: Коронавірус продовжує атакувати Україну: за добу підтвердили 109 нових випадків інфікування COVID-19

Борт доставив в Україну 300 тис. респіраторів, 35 тис. захисних костюмів, 1,8 млн медичних масок та інші засоби захисту. Про це інформує офіс Президента у мережі. 

Після санітарної обробки вантаж надійде на логістичний склад, а потому буде доправлений у лікарні всіх областей України. Засоби захисту передадуть також для потреб Національної поліції та військовослужбовців.

Крім того, вночі окремим рейсом прибуде 100 тис. ПЛР-тестів.

"З вівторка будемо мати два додаткових літаки. Це допоможе аптечним мережам швидко наповнити ринок доступними масками та іншими засобами захисту", – повідомив заступник керівника Офісу Президента України, секретар Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирило Тимошенко.

Координацію доставки другого вантажу з Китаю здійснювали Офіс Президента та українські дипломати, які перебували в постійному контакті з китайськими центральними та місцевими органами влади.

Вночі літак вирушає до Китаю по наступний вантаж.

Читайте також: Українці, які повертаються із-за кордону, пройдуть примусову обсервацію (відео)

Нагадаємо, що 23 березня літак Збройних сил України Іл-76 доправив в аеропорт "Бориспіль" (Київ) з китайського Гуанчжоу партію тестів для виявлення коронавірусної інфекції.

Військовий борт привіз в Україну два види тестів: для ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції) та 250 тисяч тестів для експрес-діагностики. Крім того, доставлено медичні маски різного ступеня захисту, дезінфектори, апарати штучної вентиляції легень та інші засоби, необхідні для боротьби з поширенням COVID-19.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook