У селі Єлизаветин Рожищенського району помер молодий чоловік Сергій Бринчук. Йому було 37 років.

Читайте також: На Волині у лікарні, де перебувають хворі з підозрою на COVID-19, від пневмонії помер чоловік

Трагедія у сім'ї сталася ввечері 5 квітня. Однак рідні покійного вважають, що цьому можна було б запобігти, якби лікарі вчасно надали необхідну допомогу, замість того, щоб відправляти хворого додому. Про це Район.Рожище розповів рідний брат чоловіка Володимир Бринчук.

За словами Володимира, у неділю вранці, 5 квітня, він відвіз брата з різкими болями внизу живота на приймальне відділення Рожищенської центральної районної лікарні. Там хворого скерували до сімейного лікаря за направленням. Після скерування черговим сімейним лікарем Рожищенського центру первинної медико-санітарної допомоги чоловік здав аналізи, йому призначили також ультразвукову діагностику.

На жаль, вранці обстеження пройти не вдалося, адже лікар був у відпустці. З лікарні хворого відправили додому.

Як розповідає Володимир Бринчук, близько 18:00 з медзакладу зателефонували та повідомили, що можна приїхати на УЗД, адже лікар зміг прийти, аби оглянути пацієнта. Він з братом Сергієм повернулися у лікарню.

"Лікар сказав, що печінка збільшена. Аналізи теж були погані. Порадили лягати в реанімацію. Але завідувач реанімаційного відділення не схотів брати його в реанімацію і сказав їхати додому", – пригадує Володимир Бринчук.

У лікарні хворому вкололи знеболення і знову відправили додому. Порадили приїхати у понеділок на гастроскопію. На жаль, до понеділка чоловік не дожив. Він помер ввечері того ж дня.

Читайте також: На Волині – друга смерть від коронавірусу: помер водій "швидкої"

У село приїхала швидка та поліція. Медики констатували смерть. Володимир Бринчук одразу ж написав заяву, вказуючи на халатність медпрацівників лікарні.

Як розповів начальник Рожищенського відділення поліції Сергій Поторась, відомості слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 140 Кримінального кодексу України (Неналежне виконання професійних обов'язків). Санкція статті, серед іншого, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до двох років. Ведуть слідство.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook