3-го березня у селі Сусваль Володимир-Волинського району відбулися збори, на яких піднімалося питання переходу до ПЦУ.

Читайте також: Церковні баталії: на Волині священик МП "приватизував" церкву

Збори відбулися у старому приміщенні у центрі села. У них участь взяло близько 150-ти чоловік. Окрім селян на збори завітали представники ПЦУ, священики із сусідніх сіл. Отець Богдан, який править у місцевому храмі, не прийшов, пише БУГ.

27-го лютого увечері в селі відбулися підготовчі збори. На них здійснили підрахунок голосів, які мешканці Сусваля залишали на спеціальних бланках. Зідно з результатами підрахунку бланків, 337 селян проголосували за перехід до ПЦУ, за те, щоб лишитися в УПЦ – 44, утрималися – 14, 1 бланк був недійсним.

24-го лютого у храмі Різдва Пресвятої Богородиці відбулися збори, про які не повідомили громаду. Як повідомив настоятель храму отець Богдан, тоді голосували не за перехід до ПЦУ, а за підтримку УПЦ. 40 голосів збрали за підтримку, а 9- проти.

Мешканці села стверджували, що результати таких зборів недійсні. Тому 25-го лютого вирішили створити ініціативну групу, яка опитала мешканців села про те, чи хочуть вони переходу до ПЦУ.

На вже третіх зборах, 3-го березня присутні віддали 144 голоси за ПЦУ, 4 були проти. На зібранні також вирішили, що громада ще раз проситиме перейти в ПЦУ разом з ними священика Богдана.

Варто відзначити, що перед будівлею, де проходили збори, знаходилося чимало правоохоронців. Були побоювання, що можуть бути конфлікти. Проте все пройшло мирно.

Читайте також: На Волині ще одна громада вийшла з УПЦ МП

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook