Грипоподібний вірус здатний в лічені дні поширитися по планеті викликавши глобальну пандемію, жертвами якої можуть стати до 80 000 000 чоловік.

Читайте також: Фахівці назвали п’ять простих способів, як захистити дитину від застуди

Про це йдеться в спільній доповіді світових вчених з ради Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я, передає Replyua.

Ця інфекція може стати новою світовою "чумою"

Нові штами гриппоподобного вірусу, є реальною загрозою для населення Землі поширившись в досить короткі терміни. Вченими до справді встановлено, що цей атиповий легеневий патоген, вельми схожий на сумнозвісну в минулому столітті «іспанку» забрала величезну кількість людських життів в Європі. Особливу небезпеку становить поширення вірусу повітряно – крапельним шляхом.

Всього за 3-5 доби, вірус може інфікувати до 80 000 000 чоловік у всьому світі, як говорилося в доповіді фахівців.

За словах вчених, людство не готове до подібних загроз, а світові уряди намагаються не помічати проблему. Також вченими особливо вказується, що можливостей для придушення спалахів подібних вірусів вкрай недостатньо, а в країнах третього світу національні інститути охорони здоров’я взагалі можуть і не впоратися з епідемією. До того з такою великою швидкістю поширення інфекції, неминучий глобальний колапс і панічні настрої величезної кількості населення планети.

Читайте також: "Така молода": раптово померла відома українська актриса (фото)

Фахівці приходять до єдиного висновку, що стрімкому поширенню патогенного вірусу сприятиме світова глобалізація, коли люди з легкістю переміщаються по планеті. Необхідність загального контролю за вогнищами вірусної інфекції, варто злободенною завданням яку на сьогоднішній день досить важко вирішити.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook