Повз планету Земля 22 січня пролетить космічний камінь, відомий як 2020 YE5, розміром 55 метрів. За даними NASA, на сьогодні він пролітає повз Марс і повинен пролетіти на відстані близько 400 тис. км від Землі у найближчі дні.

Читайте також: Чому виникла пандемія COVID-19: епідеміолог дав несподіване пояснення

Астероїд рухається зі швидкістю 10,5 км/сек або 37,8 тис. км/год. Астронавти NASA відзначають, що на такій швидкості космічний камінь може легко зробити повний оборот навколо Землі за одну годину, пишуть "Факти".

Окрім того, Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору виключило ймовірність зіткнення цього астероїда з планетою Земля.

Проте космічне тіло буде досить близько до поверхні Землі, тому астронавти можуть визначити астероїд як об’єкт, що зближується з Землею (NEO).

"NEO – це комети та астероїди, які були виштовхнуті гравітаційним притяганням прилеглих планет на орбіти, які дозволяють їм увійти в околиці Землі. Науковий інтерес до комет і астероїдів багато в чому обумовлений їхнім статусом щодо незмінних залишків сміття, що утворилося в процесі формування Сонячної системи близько  4-6 млрд років тому", – підкреслили астрономи.

Читайте також: Морози відступають: в Україну знову йде "плюсова" температура

За словами дослідників, комети і астероїди, що залишилися примітивними будівельними блоками процесу формування Сонячної системи, дають ключ до розгадки хімічної суміші, з якої сформувалися планети.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook