За колишнього депутата Верховної Ради, який був співвласником будівельної компанії "Укрбуд", Максима Микитася, підозрюваного в організації корупційної схеми з квартирами для Нацгвардії, внесли 80 мільйонів гривень застави. Про це заявив його адвокат Павло Козлов, повідомляє "Українська правда".

Читайте також: Екс-нардеп Микитась, який підозрюється у розкраданні майна Нацгвардії, хотів вбити свідка

"Вчора внесли за нього заставу. Його рідні. Сьогодні вранці я подав документи, і сьогодні він повинен вийти", - розповів він.

За словами адвоката, Микитась вийде з СІЗО "орієнтовно в обідню пору, або трохи пізніше".

Водночас Козлов не зміг відповісти на запитання, хто саме з родичів екснардепа вніс заставу, пояснивши, що бачив тільки довідку про внесенння коштів не від юрособи, а від близьких родичів.

Нагадаємо, на початку жовтня підозрюваному у заволодінні чужим майном Микитасю вручили клопотання про застосування запобіжного заходу. Схема, до якої політика вважають причетним, "наварила" понад 80 млн грн. 7 жовтня за Микитася внесли передбачену заставу, і він вийшов на волю.

Читайте також: Екс-нардепу Микитасю оголосили підозру у заволодінні майном Нацгвардії на суму понад 81 мільйон

22 жовтня Вищий антикорупційний суд змінив запобіжний захід для колишнього народного депутата Максима Микитася, заарештувавши його до 14 листопада. Розмір грошової застави суттєво змінився – зріс із 5,5 мільйонів до 80 мільйонів гривень.

Згодом прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заявив, що Микитась роздумував про вбивство свідка у справі проти нього.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook