В Україні офіційно стартувала президентська виборча кампанія. Вже 31 грудня кандидати у президенти можуть реєструватися у Центральній виборчій комісії. Виборча кампанія триватиме 90 днів, а обиратимуть гаранта 31 березня. Яким хочуть бачити лучани майбутнього президента і чи підуть на вибори?

Читайте також: Повідомили, коли Зеленський оприлюднить передвиборну програму

Про це повідомляє ТРК "Аверс".

Кандидатом в президенти згідно закону  може бути громадянин України, який досяг 35-річного віку. Він повинен володіти державною мовою і проживати в Україні впродовж 10 останніх років. Такі вимоги до кандидатів в президенти висуває закон.

А от яким має бути президент на думку лучан:

"Він має бути розумним. Довіряти людям. Робити людям тільки добро. От таке. Щоб люди були щасливі. Щоб добре жити було"

"У першу чергу закінчити війну. Забирають хлопців молодих, синів, батьків. Думаю мами всі переживають. Хай воно все закінчиться і буде тільки як найкраще".

"Я бачу новообраним щоб він трошки змінив нашу систему. Не обирав тих, яких ми скинули у 2013 році. І щоб більш до пенсіонерів був лояльним. Тому що ми таки працювали. Ще з радянської влади нам обіцяють підвищення пенсій, а от підвищили на 9 гривень. У що ж то таке?  Це насмішки над людьми"

"Думати про людей і забезпечувати комфорт своїм громадянам. І тоді в нас не буде в Україні от такого що в нас робиться. Якщо він буде думати про людей хоч трохи. Якщо люди будуть жити комфортно вони не будуть такі озлоблені і тоді в нас все буде добре. Я так вважаю".

"Щоб був чесний. І якщо він обіцяє в передвиборчій компанії то нехай би він виконав що обіцяє Чи має бути якась відповідальність для президента якщо він не виконує свої передвиборчі обіцянки. – звичайно обов’язково. Чому для простих людей є якісь покарання, а для депутатів і президента немає. Звичайно має бути. Не виконав отже не впускають на другий термін. Навіть мови немає".

"Чесним – в першу чергу. Справедливий. В першу чергу має бути справедливим і чесно відноситися до людей. Перше це напевне потрібно зупинити війну. Я медик. Хочеться щоб медикам трішки підняли зарплату. Треба спочатку закінчити війну а тоді вже піднімати економіку".

Читайте також: "Це дуже небезпечно для Порошенка": Експерт назвав сенс новорічного скандалу з президентом на "1+1"

За день до дня виборів, які призначені на 31 березня, в Україні має закінчитися передвиборна агітація. Голосування у першому турі виборів президента України відбудеться 31 березня. Офіційні результати голосування українців мають оприлюднити не пізніше 10 квітня.

З 31 грудня 2018 по 3 лютого 2019 року ЦВК прийматиме документи від кандидатів у президенти. За участь у перегонах кандидат повинен внести заставу у розмірі 2,5 мільйона гривень. До 8 лютого 2019 року включно має відбутись реєстрація кандидатів. Після цього ЦВК оголосить перелік претендентів на пост глави держави. І тоді вже ламати голову за кого віддати такий дорогий в Україні голос доведеться кожному з нас.

Детальніше у сюжеті:

 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter