Волинянин постане перед судом за неправдиве повідомлення про злочин та завідомо неправдиве показання. За це правопорушник до п’яти років може провести за ґратами. Про це інформує поліція Волині.

Читайте також: У Луцьку посеред вулиці затримали чоловіка з наркотиками

У четвер, 21 січня, до Луцького районного управління поліції звернувся 30-річний житель обласного центру. Чоловік, перебуваючи у службовому кабінеті поліцейських, офіційно заявив, що невідомий незаконно заволодів його автомобілем Toyota, вартістю понад 200 тис. грн. За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України.

У рамках досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що насправді факту незаконного заволодіння транспортним засобом не було. Заявник інсценував викрадення автомобіля.

Відповідно слідчі відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 383 (Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення) та ч. 2 ст. 384 (Введення в оману суду або іншого уповноваженого органу) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Волинські оперативники затримали наркокур’єра, вилучили "товару" на 350 тисяч гривень (фото)

Після оголошення волинянину про підозру в інкримінованих злочинах та проведення усіх необхідних слідчих дій кримінальне провадження з обвинувальним актом скерують до суду.

Досудове розслідування триває.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook