Голова постійної комісії Волинської обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією Анатолій Вітів виграв суд у прокуратури області щодо невнесення відомостей про вчинення кримінального правопорушення до ЄРДР. Про це він написав на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

Читайте також: Вітів вимагає відкрити провадження на Линдюка

"Сьогодні, 26 лютого 2018 року, після декількох відкладених засідань я нарешті виграв суд проти прокуратури Волинської області. Луцький міськрайонний суд сьогодні задовольнив мою скаргу на бездіяльність прокурора області, що полягає у невнесенні відомостей про вчинення кримінального правопорушення до ЄРДР. Йдеться про звинувачення голови Маневицької РДА Андрія Линдюка на мою адресу, нібито я, як депутат обласної ради, якимось чином причетний до незаконного заволодіння земельними ділянками, на яких поводиться або в подальшому буде проводитися добування бурштинового каміння", – зазначив у мережі ФБ Анатолій Вітів.

Зі слів пана Вітіва, після такої зухвалої брехні він звернувся до прокурора області, аби це оббріхування не залишилося безкарним, а органи прокуратури негайно внесли відомості про поширення проти мене неправдивих відомостей до ЄРДР за статтями 190 та 364 КК України. Проте, мовляв, прокурор відмовився це зробити…

"Сьогодні суд зобов’язав прокурора області або іншу уповноважену особу прокуратури області внести відомості до ЄРДР за моєю заявою щодо можливого вчинення мною кримінальних правопорушень, передбачених ст. 190, ст. 364 КК України, а саме незаконного заволодіння, протягом 2015-2017 років, земельними ділянками на території Маневицького району шляхом зловживання повноваженнями депутата обласної ради та шахрайства, що призвело до незаконної приватизації земель на підставних осіб. Тож не шановному пану Линдюку доведеться відповідати за свою "бурштинову" брехню!", – резюмує Анатолій Вітів.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter