На Волині на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) упродовж останнього тижня захворіло понад 6 тисяч волинян, із них 43% − це діти віком до 17 років.

Читайте також: У Луцьку створили консультаційний муніципальний центр з питань COVID-19

Про це повідомляє пресслужба Волинського обласного лабораторного центру.

Відомо,  що майже один відсоток від загальної кількості захворілих госпіталізували. Серед них 80% – це дорослі особи. Летальних випадків за цей час не було.

Показник захворюваності в нинішньому епідемічному сезоні вищий від показника за аналогічний період минулого року на 13% і перевищує епідемічний поріг в загальному на 2%. Локальні перевищення зареєстрували у Володимир-Волинському районі (+46%), Локачинському районі (+20%), та Луцькому районі (27%).

Також зауважують, що перевищення епідемічного порогу захворюваності ще не означає початок епідемії грипу. Найчастіше це типовий для цієї пори року та цілком очікуваний епідемічний підйом захворюваності. За даними Центру громадського здоров’я, циркуляцію вірусів грипу в Україні на сьогодні не зареєстрували.

Читайте також: Від чого помирали волиняни з початку року

З початку епідемічного сезону гострими респіраторними вірусними інфекціями вже перехворіло майже 47,5 тисяч мешканців області, що на 6,8 тис. більше ніж попереднього сезону.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook