Під час свого засідання 25 березня Кабінет міністрів ще на місяць, до 24 квітня, подовжив карантин задля недопущення масового поширення нового коронавірусу COVID−19. Також був запроваджений режим надзвичайної ситуації на всій території країни. Водночас українці кажуть, що грошей за умов жорсткого карантину їм вистачить максимум на 4 тижні. І то не всім.

Читайте також: Коронавірус дістався ще до однієї області: жінка у важкому стані

Дослідницька компанія Gradus опублікувала результати опитування українців про їхні фінансові ресурси. Людей запитали, на скільки часу у них вистачить грошових ресурсів, враховуючи можливість введення жорсткого карантину, пише ТСН.

Відповіді такі:

19% відповіли, що грошей вистачить на один тиждень або менше.
36% − на два тижні або менше (це включає 19% вище).
57% − на чотири тижні або менше (це включає 36% вище).
15% − не змогли відповісти на запитання.

Особливо складна ситуація на сході, де у 68% закінчаться гроші за чотири тижні. В Києві ситуація найкраща і таких людей є 44%.

Читайте також: Що передбачає запровадження режиму надзвичайної ситуації в Україні

"Що ці цифри означають? Що зупинка економіки через карантин може призвести до наслідків значно гірших, ніж сама хвороба. І дуже швидко. Через місяць люди просто не будуть мати за що їсти. І тоді настане справжня трагедія. Як сказав Трамп у понеділок: "Ми не можемо дозволити, щоб вирішення проблеми (коронавірусу) стало гіршим за саму проблему", − написав у Facebook колишній міністр економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook