Правоохоронці вирішили стежити за тим, що перевозять українські водії в багажниках і в яких кількостях.

Читайте також: На Волині викрали авто (фото)

За перевищення норм, а також за перевезення заборонених речей, автолюбителям загрожує штраф або навіть відкриття кримінального провадження. Як і раніше, в машині заборонено перевозити зброю, боєприпаси, вибухівку, а також небезпечні хімічні сполуки без необхідних документів.

Якщо правоохоронці знайдуть щось із заявленого, то водієві загрожує кримінальне провадження проти нього. Якщо в багажнику знайдуть вбиту тварину під час заборони полювання на території об’єкту, що охороняємого заповідника, це вони вважатимуть як доказ, що проводиться відстріл тварин без документів на тварин.

Подібне стосується і риболовлі. Якщо в авто знайдуть улов риби на території водосховища, то це може стати приводом для адміністративного чи кримінального провадження.

Підставою для адміністративного штрафу може бути ялинка або будь-яке інше зрубане дерево на незаконних підставах.

Не варто забувати, що в правилах дорожнього руху чітко вказано: маса вантажу, що перевозиться, і розподіл навантаження по осях не повинні перевищувати величин, встановлених виробником транспортного засобу. Якщо багаж обмежує водієві огляд, ускладнює управління і порушує стійкість транспортного засобу, закриває зовнішніх світлових приладів і світловідбивачі, реєстраційні та розпізнавальні знаки, то за дане порушення передбачається штраф. Також він не повинен створювати шуму, не забруднювати дорогу і навколишнє середовище.

На машині потрібно вішати спеціальний розпізнавальний знак, якщо вантаж більше, ніж автомобіль. Знак варто вішати, якщо вантаж виступає ззаду і спереду транспортного засобу більш як на 1 м, або збоку більш ніж на 0,40 м від зовнішнього краю.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook