Завідувач відділення пульмонології Волинської обласної клінічної лікарні Олег Яковенко закликав не панікувати та розповів, що робити при симптомах ГРВІ. Про це він написав на своїй сторінці у мережі.

Читайте також: Закарпатців, які були у лікарні на Волині з підозрою на коронавірус, відпустили додому

Медик закликає не панікувати та при погіршенні стану телефонувати "103".

"Захворіти на COVID-19 може кожен, і в переважній більшості всі одужують! Якщо у вас є симптоми гострої респіраторної вірусної інфекції (назофарингіт, кашель, задишка на фоні загального нездужання й лихоманки тощо) та/або кишкові розлади – сидіть в ізоляції вдома та негайно телефонуйте своєму сімейному лікарю та/або іншому лікарю якому ви довіряєте! Прошу вас, якщо ви захворіли, то не біжіть одразу в лікарню робити рентген, це недоцільно", – пише Олег Яковенко.

Читайте також: Луцька міськрада виділила 60 мільйонів на заходи з боротьби з коронавірусом

Зокрема, лікар зазначає, що при різкому погіршенні загального стану з ознаками дихальної недостатності (задишка з кашлем в спокої яка посилюється при навантаженні на фоні загального нездужання), порушення свідомості тощо потрібно одразу телефонувати на "103".

"Обстеження експрес тестами на грип та COVID-19 – лише в умовах медзакладів за призначенням лікаря, ПЛР до РНК коронавірусу – тільки в умовах інфекційних закладів біоматеріал, якого для підтвердження централізовано відправляється у вірусологічну лабораторію на Київ. А бригади екстреної медичної допомоги (103) в домашніх умовах не обстежують, тільки транспортують в лікарню та/або у разі потреби госпіталізують з підозрою на коронавірусну інфекцію в спеціалізований медичний заклад", – зазначає медик. 

Читайте також: Чоловіки, у яких підозрюють коронавірус, намагаються втекти з волинської лікарні

Нагадаємо, сьогодні, Олег Яковенко повідомив, що захворів на ГРВІ та здав тест на COVID-19Зокрема, лікар зазначив, що протягом останніх двох тижнів був у контакті з великою кількістю респіраторних хворих.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook