На Волині стрімко росте кількість хворих на коронавірусну інфекцію. Порівняно з вереснем, нині в області щоденно фіксують понад сотню нових випадків коронавірусу − захворюваність зросла удвічі.

Читайте також: "В Україні не спостерігаються хвилі коронавірусу", – Ляшко

Про це 7 жовтня під час брифінгу повідомила головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко, пише Конкурент.

Нині область перебуває на шостому місці за кількістю нових хворих, і середньодержавний показник перевищує на 40% загальнодержавний.

Жителів області закликають дотримуватися усіх встановлених правил карантинних обмежень, а також вчасно звертатися до лікаря.

"Спостерігається ріст тяжких випадків захворювання. Зокрема, розгорнуто 98 ліжок інтенсивно-реанімаційної терапії для хворих на COVID-19, з яких 31 – зайняте. 12 осіб перебуває на ШВЛ-апаратах. Всього у лікарнях області 156 ШВЛ-апаратів", – повідомив Мовенко.

Читайте також: У Луцьку помер відомий лікар-невролог (фото)

Так він зазначив, що на Волині 558 хворих перебувають на стаціонарному лікуванні, у 337 із них підтверджений діагноз коронавірус. У лікарнях розгорнуто 1059 ліжок (із них 101 додаткове). Завантаженість на сьогодні становить 48,1 %.

Нагадаємо, станом на 07 жовтня в області зареєстровано 9037 випадків COVID-19Одужало 5507 осіб. 184 випадки хвороби завершилися летально (в тому числі померло 5 медиків).

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook