В Управлінні державної охорони в останні дні пройшло кілька неофіційних нарад серед керівного складу і ряду профільних фахівців. Вони були присвячені дебатам на стадіоні "Олімпійський", які відбудуться 19 квітня о 19:00 між Петром Порошенком і Володимиром Зеленським, інформує Страна.ua.

Читайте також: Зеленський представив всіх членів своєї команди (Відео)

Мова йшла про інсценування замаху на Петра Порошенка – або прямо на стадіоні, або напередодні його прибуття туди.

Мета операції – звинуватити в агресії прихильників Зеленського і створити ореол жертовності президенту Порошенку напередодні голосування 21 квітня.

Яким чином буде організовано це замах – джерело в УДО не повідомило.

У той же час тема замаху на життя кандидатів двічі піднімалася на українському телебаченні. Тобто, спостерігається деякий "розігрів" цього питання в суспільній свідомості.

Читайте також: Порошенко готує військовий путч, аби зірвати вибори?

Так, в ефірі програми "Велике інтерв'ю з Надією Савченко" один з ведучих підняв питання безпеки дебатів.

"Я чув, є ризик, що стадіон може бути атакований саме мінометами. Тому що зверху найзручніше було б, з якоїсь відстані...", – сказав Голованов Савченко, яку, нагадаємо, звинувачують у намірі розстріляти Верховну Раду з мінометів.

На це нардеп, пославшись на свій миротворчий досвід в Іраку, відповіла, що якщо поліція зможе організувати 7-кілометрову зону безпеки навколо стадіону, то тоді боятися нема чого. Правда, ведучі засумнівалися, що така зона можлива в умовах міста.

Другий раз ця тема прозвучала в ефірі програми "Право на владу", де 18 квітня виступав Володимир Зеленський. Запрошений до студії журналіст Дмитро Гордон висловив побоювання, що на стадіоні може статися теракт. І порадив Зеленському не йти на дебати.

"Я розмовляю в ці дні з багатьма генералами міліції колишньої і поліції нинішньої. Вчора мені з болем дзвонив Микола Олегович Піддубний, генерал МВС... Він сказав мені: "Діма, це смертельно небезпечно для життя. Ніхто не може гарантувати безпеку як окремо взятого кандидата, так і людей, що зібралися на стадіоні. Якщо ти побачиш Зеленського, скажи йому: треба відмовитися від дебатів"".

Також Гордон сказав, що одну з двох сцен можна підірвати.

Нагадаємо, що Порошенко заявив, що буде виступати на окремій від Зеленського  сцені.

"Ви хочете щоб Вас підірвали на сцені?" – запитав Гордон у Зеленського.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook