На Волині судитимуть 38-річного мешканця села Бузаки, який кинув гранату на подвір’я оселі депутата обласної ради Анатолія Буська, а згодом ще й напав на нього зі зброєю. Про це повідомляє прокуратура Волинської області.

Читайте також: Вибух стався на подвір'ї помешкання депутата Волиньради

Нагадаємо, кримінальна історія трапилася наприкінці весни, а саме у травні. Почалося все з того, що уночі восьмого травня на подвір’ї оселі в Камені-Каширському, де мешкає Анатолій Бусько, прогримів вибух. Як встановили слідчі, спрацював саморобний вибуховий пристрій. На щастя, тоді ніхто не постраждав, окрім майна.

Над ранок 20 травня він замаскувався накладною бородою та перукою, взяв із собою електрошоковий пристрій й споряджений бойовими патронами пістолет із глушником, проник через паркан на те ж обійстя й, скориставшись заздалегідь підготовленими дублікатами ключів, зайшов у будинок.

У помешканні зловмисник напав на господаря, ударив шокером та, приставивши до голови пістолет, почав питати, хто є в хаті.

Почувши, що на шум поспішають члени родини господаря,нападник став утікати. Надворі він заволодів автівкою, проте не зміг виїхати з подвір'я та мусив втікати пішки.

Читайте також: Вибух у дворі депутата Волиньради: поліція показала місце інциденту і почала розслідування

Невдовзі нападника затримали правоохоронці, які згодом вилучили сховані ним у лісі пістолет, глушник та набої.

Нині громадянина обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 187, ч.1 ст. 263, ч.2 ст. 194, ч. 2 ст. 289 КК України, й невдовзі він постане перед судом, який і обере йому міру покарання.

За вчинення таких злочинів Кримінальним кодексом України передбачено покарання аж до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook