Одразу після створення в Україні вільного ринку землі вартість гектара становитиме близько 2 тис. доларів, проте через два роки ціна виросте в 2-3 рази.

Читайте також: "Рускій мір" в усій красі: у Криму окупанти пофарбували землю в зелений колір, щоб не садити газон (відео)

Такий прогноз озвучив в ефірі ObozTV депутат Верховної Ради від "Слуги народу", член парламентського комітету з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук, коментуючи земельну реформу.

"На перший період, коли земельна реформа запрацює з 1 жовтня 2020 року, зрозуміло, що ціна буде не дуже високою. Я думаю, на рівні 2 тис. доларів за гектар. Але якщо люди не будуть поспішати, то на кінець 2021-го, 2022 рік ціна буде варіюватися 5-7 тис. доларів", – вважає нардеп.

Соломчук прогнозує, що одразу після запуску земельного ринку невелика кількість населення буде готова реалізувати свою землю.

"Думаю, цей відсоток буде дуже маленьким. Чим західніша Україна, тим менший відсоток, тому що більше приватних власників, підприємців, малих господарств", – зазначив він.

Читайте також: Прем'єр розповів, чому в Україні не "падають" ціни

При цьому нардеп не зміг сказати, як реформа вплине на ціну оренди землі: "Вартість оренди завжди змінюється. Не можна прогнозувати, яка вартість оренди землі буде... За останні 5-7 років вартість оренди змінилася дуже сильно, в 3-4 рази".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook