Протягом минулого року ректор Луцького національного технічного університету Петро Савчук заробив понад 465 тисяч гривень, тобто майже 40 тисяч гривень у місяць.

Читайте також: Студент "Могилянки" на випускній церемонії заявив про придбання диплому за 350 доларів і порвав його (Відео)

Про це пише Волинь online.

У щорічній декларації за 2018 рік ректор ЛНТУ, депутат Волинської облради Петро Савчук вказав, що його дочка Вікторія Савчук, отримала стипендію у сумі 6,5 тисячі гривень в СНУ імені Лесі Українки та 5,2 тисячі – в ЛНТУ. 310,446 тисячі вона заробила за основним місцем роботи в Національному агентстві України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів. 

Варто зазначити, що окрім діяльності у луцьокому "політесі" Савчук являється радником голови Волиської ОДА Олександра Савченка.

Дружина ректора, Людмила Савчук з 2011 року володіє земельною ділянкою площею 736 метрів квадратних та житловим будинком площею 245,1 метра квадратного у Луцьку.

Розмір зарплати ректора за 2018 рік становив 465,635 тисячі гривень (у 2017 році він заробив 309,88 тисячі). Його дружина заробила 123,041 тисячі за основним місцем роботи в Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки та 58,705 тисячі, працюючи за сумісництвом в ЛНТУ, 12,148 тисячі, працюючи за сумісництвом у Технологічному коледжі Луцького національного технічного університету. Ще 38,251 тисячі дружина отримала як пенсію. 

Читайте також: У Луцькому виші вилучили техніку для видобування цифрової валюти

Петро Савчук вказує, що зберігає готівкою 160 тисяч гривень (за підсумками 2017 року він декларував 90 тисяч гривень готівкою), 11 тисяч доларів США (у декларації за 2017 рік – вісім тисяч) та 1,2 тисячі євро (у декларації за 2017 рік – 1,5 тисячі).Шість тисяч доларів США готівкою зберігає його дружина.

Декларант зазначає, що обіймає оплачувану посаду професора кафедри матеріалознавства та пластичного формування конструкцій машин ЛНТУ та неоплачувані посади депутата Волинської обласної ради, члена спеціалізованої вченої ради (товарознавство) та спеціалізованої вченої ради (матеріалознавство) в ЛНТУ. Петро Савчук – голова правління ГО "Асоціація українських трудових мігрантів" та ГО "Волинська асоціація вчених та інноваторів".

Ректор вишу та члени його родини не декларують жодного рухомого майна (автомобілів).

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook