15 лютого в західній частині Азовського моря російські прикордонники затримали українське маломірне судно, на борту якого перебували четверо жителів села Райнівка Запорізької області. Їх звинуватили у порушенні прикордонного режиму та порядку виходу плавзасобу в море, вивезли до окупованої Керчі й притягнули до адмінвідповідальності у вигляді 10 діб арешту. Про це пише УНІАН.

Читайте також: Через волинську митницю намагалися провезти 3700 пачок контрабандних цигарок

Затримані 15 лютого російськими прикордонниками в Азовському морі рибалки повернулися до України. Як йдеться в повідомленні на сайті Держприкордонслужби, тактична катерна група Морської охорони забезпечила супровід їхнього судна до порту Бердянськ, де наразі встановлюються усі обставини їх затримання російською стороною.

Зазначається, що сьогодні вранці ДПСУ отримала інформацію про те, що берегова охорона прикордонної служби ФСБ РФ (БО ПС ФСБ РФ) доставить в район загальновизначеної системи розподілу руху в Азовському морі судно з українцями, які були затримані раніше.

Читайте також: Індексація пенсій, довибори в Раду та "велике будівництво": що чекає на українців у березні

"За кілька годин на відстані майже 10 морських миль від порту Бердянськ тактична група катерів Морської охорони, що несла службу у даному районі, виявила кораблі БО ПС ФСБ РФ, від яких в бік українського берега направлявся малий плавзасіб. З наближенням він був розпізнаний як ЯЗП-0901, на борту якого перебували 4 особи. За результатами огляду та перевірки документів, які засвідчують особу, встановлено, що це той самий плавзасіб і ті самі четверо громадян України, які в порушення чинного законодавства вийшли в море", – йдеться в повідомленні.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook