Днями народний депутат Ірина Констанкевич відвідала всі три маневицькі дошкільні заклади, аби ознайомитися із проведеними роботами щодо встановлення енергозберігаючих вікон та дверей за гроші з фонду соцеконому. Саме завдяки нардепу на ці видатки виділили майже 800 тисяч гривень держаних коштів. Додамо, що за сприяння Ірини Констанкевич, також у всіх дитсадках районного центру на умовах співфінасування спільно з фондом Ігоря Палиці "Тільки разом" та ініціативними групами придбали нові килими.

Читайте також: На Волині проходить програма – "здоров’я – кожному мешканцю села"

Дошкільний навчальний заклад № 4 "Сонечко" – найбільший у Маневичах, його відвідує 240 дітей. 
"Раніше через великі щілини у вікнах у приміщенні увесь час було прохолодно, а у вітряну погоду здавалося, що шиби із старих віконних рам от-от випадуть, – розповідає завідувач ДНЗ "Сонечко" Валентина Януль. – Спільно з селищним головою, працівниками садочку та батьками ми вирішили звернутися до народного депутата Ірини Констанкевич. І вже невдовзі у нашому садочку замінили 56 вікон". 
З держбюджету на це народний депутат залучила 277 200 тисяч гривень.
У ДНЗ № 1"Веселка" діє 6 груп, які відвідує 145 діток. На заміну вікон та дверей із фонду соціально-економічного розвитку передбачили 257 400 тисяч гривень.

"Через старі вікна, які не утримували тепло у приміщенні садочка увесь час було прохолодно. Звісно, це створювало численні проблеми, шкодило здоров'ю малюків. Завдяки допомозі Ірини Констанкевич нам вдалося замінити 19 вікон та 10 дверей. Нині температурний режим у приміщенні зріс на 4 градуси, і відповідає усім необхідним нормам", – розповіла завідувач дитсадка «Веселка» Ніна Гаврилюк. 
У ДНЗ № 3 "Лісові дзвіночки" – 85 вихованців, діє 4 групи. Тут за 257 400 грн держкоштів замінили 24 вікна. 
"Заміна вікон, яка для більшості людей здається звичною справою, для нас була найбажанішим подарунком. Цьогоріч діти менше хворіють, у садочку тепло і затишно. Додатковий комфорт створює і оновлене килимове покриття, яке вдалося придбати на умовах співфінансування з Фондом Ігоря Палиці "Тільки разом". Також спільно з Фондом у ДНЗ купили і ноутбук", – каже завідувач ДНЗ "Лісові дзвіночки"
Любов Карпюк. 
"Грошей із селищного бюджету не вистачає на ті ремонтні роботи, яких потребують садочки в Маневичах. Завдяки Ірині Мирославівні з державного бюджету було залучено 792 тисячі гривень, які були успішно освоєні. Нині в двох маневицьких дитсадках вдалося повністю замінити вікна на енергоощадні. Попереду ще багато роботи – це і утеплення стелі та зовнішніх стін в кожному із садочків, і встановлення резервних котлів. Найголовніше, що ми отримуємо неабияку підтримку, не залишаємося наодинці з нашими проблемами", – зазначив Маневицький селищний голова Олександр Гаврилюк. 
"Коли селищний голова і уся громада працює, намагається щось змінити, коли люди не залишаються байдужими – це для мене надзвичайно важливо. Саме для таких людей, і з їхньою допомогою можна успішно працювати. Ми вирішили замінити вікна в усіх садочках, адже їхній стан не відповідав жодним вимогам. Сьогодні ми перевірили освоєння державних коштів. Робота була виконана якісно, у дитячих садочках тепло та затишно, що для мене особливо втішно", – зауважила Ірина Констанкевич.
До слова, усі роботи щодо заміни вікон виконала місцева фірма "Віконда".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter