Вчора, 9 липня, в рамках робочої поїздки президент України Володимир Зеленський таки відвідав Волинь. На приїзд гаранта до області чекали уже дуже давно – ще від часу представлення нового губернатора Волинської ОДА Юрія Погуляйка, куди президент так і не потрапив. Натомість цього разу шпальти волинських газет замайоріли красномовними заголовками – "На Волинь прибуде президент Володимир Зеленський" ще близько двох тижнів тому.

Читайте також: "В Україні немає другої хвилі коронавірусу", – Зеленський під час робочого візиту на Волині

Як стало відомо спочатку, Президент мав відвідати три основні місця на Волині: будівництво нового ДНЗ у селі Крупа, ремонт автошляху державного значення М-19 Доманово – Ковель – Чернівці – Тереблече на ділянці поблизу села Дачне, а також зустрітися із представниками бізнесу в області.

Як повідомили журналістів області, вони можуть бути присутніми лише на двох подіях – це на будівництві ДНЗ у Крупі та на ремонті автошляху у Дачному, додавши, що обидві події відбуватимуться практично одночасно і їм потрібно розділитися, адже на два об’єкти вони не встигнуть потрапити – швидкість кортежу Президента таки бере своє.

Після прибуття на Волинь – близько 10.40, Володимир Зеленський побував на відрізку автошляху у селі Дачне, де його супроводжували представники Служби безпеки України, Служби автомобільних доріг, журналісти, правоохоронці та представники Волинської ОДА на чолі із головою Юрієм Погуляйком.

Як повідомили Зеленському під час огляду першого об’єкта, ремонт планують закінчити уже цього року, а першу частину нової дороги відкриють уже 31 липня.

"Дай Бог, щоб усе так і вийшло", – відповів Президент на виступ очільника Служби автомобільних доріг на Волині.

Після того Президент прибув до другого об’єкту – до дитячого навчального закладу у селі Крупа, який також потрапив до проекту "Велике будівництво", як і ремонт автошляху державного значення М-19. Там його уже чекали представники Заборолівської ОТГ із плакатом з написом "Президент – гарант Конституції, почуйте голос громади". Окрім них на прибуття Президента чекали й інші жителі села Крупа, аби хоч краєм ока побачити Володимира Зеленського.

Навколо ДНЗ по периметру розмістилися працівники Служби безпеки України та багато правоохоронців, які слідкували за порядком. Після проходження огляду та температурного скринінгу усіх журналістів, які прибули на зустріч із Президентом запустили на території садочка, де уже пізніше їм розповіли усі "правила" перебування на території закладу. Виставивши усіх в одну лінію, представники ЗМІ стали чекати на приїзд гаранта та готувати свої запитання політику.

Прибувши кортежем, який складався із трьох автомобілів, Володимир Зеленський не відразу пішов до об’єкта, на якому його чекали, президент попрямував до жителів Заборолівської ОТГ, які чекали його із плакатом. Поспілкувавшись декілька хвилин із представниками громади, гарант щось пояснював голові Волинської ОДА Юрію Погуляйкові.

"Всім доброго дня! Бажаю здоров’я", – почули сі присутні журналісти та помітили, що Президент уже прямує до дитячого садочка. Після розповіді Юрія Погуляйка про будівництво закладу, Президент дав невеличкий брифінг для ЗМІ та відповів всього на 3 запитання, які встигли йому поставити.

Читайте також: Президент зробив важливу заяву про дистанційне навчання під час візиту на Волинь

Після того, як Володимир Зеленський відвідав Дачне та Крупу, він відправився до Замку Любарта, де зробив символічний знімок із 200-гривневою купюрою та заявив, що здійснив свою давню мрію. Додамо, що в межах свого візиту на Волинь Зеленський також поспілкувався з ветеранами бойових на Донбасі. Ветерани порушили питання про доступ до медичної допомоги та покращення соціального забезпечення. Після екскурсії замком гарант попрямував на зустріч із представниками бізнесу на Волині, а після чого відвідав Волинський обласний перинатальний центр.

Главі держави продемонстрували реанімаційне відділення, де виходжують новонароджених, що з'явилися на світ дочасно і з критично низькою вагою. Також Володимиру Зеленському показали умови, у яких народжуються діти, – сучасні операційні блоки та один з пологових залів.

"Цей заклад – приклад того, яким має бути кожен перинатальний центр в Україні", – зазначив Володимир Зеленський.

 Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook