Президент Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою Зеленською вшанували пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Читайте також: "Стоїмо один за одного": Зеленський звернувся до українців у День Гідності та Свободи (відео)

Як повідомляє прес-служба глави держави, президентське подружжя поклало пам’ятні колоски скорботи до пам’ятного знаку жертвам Голодомору, що на Михайлівській площі у Києві.

Володимир та Олена Зеленські вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

Цього року виповнюються 86-ті роковини Голодомору – злочину, що був організований більшовицьким тоталітарним режимом.

Питання кількості людських втрат України від Голодомору досі залишається відкритим. Більшість науковців відстоює число вбитих понад 7 мільйонів осіб в УРСР та 3 мільйони українців в інших регіонах СРСР: на Кубані, в Центрально-Чорноземній області, Поволжі та Казахстані.

У суботу, 23 листопада, о 15:40 Президент України Володимир Зеленський візьме участь у заходах зі вшанування пам’яті жертв голодоморів.

Читайте також: Зеленський з дружиною вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні (фото)

О 16.00 буде оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання, після якої розпочнеться акція "Засвіти свічку пам’яті!". Традицію ставити запалену свічку у вікнах своїх осель на знак вшанування виморених голодною смертю ініціював у 2003 році відомий історик, політолог, дослідник Голодомору Джеймс Мейс.

Також у храмах відслужать поминальні панахиди за загиблими внаслідок голодоморів в Україні.

На державному рівні Голодомор 1932-33 років визнали геноцидом 16 країн. Також у багатьох країнах геноцид українців засудили на регіональному та муніципальному рівнях.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook