Президент України Володимир Зеленський уперше опублікував свою колонку у ЗМІ – на сайті "Новое время". У ній український лідер розповів про те, як Україні стати успішною державою та потрапити до списку країн із динамічним розвитком.

Читайте також: Зеленський знову зустрінеться із Трампом

На думку Зеленського, досягти таких результатів можна буде, виконавши п’ять пунктів. Перший з них – це мир в нашій державі.

"Без миру ніякого розвитку бути не може (…) Ми хочемо миру на наших умовах. Тобто з поверненням Україні територій і наших людей", – відзначив президент.

Другий пункт – це ефективні інститути та прозорі правила гри, обов’язкові для всіх. Зокрема, гарант має на увазі подолання корупції та справедливі суди.

До третього пункту Зеленський відносить інвестиції в Україну: "Мусимо прибрати непрохідні бар'єри та непотрібні регуляції, які гальмують розвиток бізнесу".

Наступний етап – це покращення інфраструктури в Україні, і не лише дорожньої, а й медичної, освітньої, енергетичної, фінансової та комунальної.

П'ятим і останнім пунктом  Зеленський вважає народовладдя, механізм якого дозволить людям впливати на рішення влади – від рівня громади до рівня президента.

Читайте також: 500 доларів і новоявлений кровний брат: Зеленського нахабно обмовили російські ЗМІ

"Можна скільки завгодно сміятися над "турборежимом" роботи влади, але не можна не визнати: у країні відбуваються зміни, на які не наважувалися цілі покоління українських політиків. У 2020-му темп змін тільки наростатиме – за всіма п’ятьма напрямками", – підсумував Зеленський.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook