Президент України Володимир Зеленський закликав членів своєї команди перестати "відмовлятися від відповідальності", а українців – боротися і змінювати державу, та отримати ще одну можливість обнулити старі "сірі еліти" на місцях. 

Читайте також: Зеленський підписав скасування довідки про несудимість для кандидатів

Про це Зеленський написав у своєму Telegram-каналі.

"Хіба ми вже не хочемо змінити країну? Ні? Не просто поміняти прізвища на кабінетних табличках, а отримати нарешті ефективну, комфортну, сучасну й адекватну державу? То давайте змінювати. Не нити, не скаржитися, не ховатися, не жалітися на когось. А саме змінювати. По-справжньому. Без попередніх підрахунків і порівнянь. Давайте показувати людям, що ми готові працювати та боротися. Боротися за те, щоб, усупереч традиційним змовам, отримати ще одну можливість обнулити старі "сірі еліти" на місцях. Це, звичайно, дуже важко", – написав Зеленський. 

Він наголосив, що зміни – це насамперед відповідальність, за себе і за свою команду. "І це безперечне подолання важкого опору старих затятих корупціонерів на місцях, які буквально спресовані в міцні клани та регіональні мафії. На мій погляд, сьогодні йдеться не лише про вибори до органів місцевого самоврядування. Мова все ще про можливість перезавантажити наші традиційні соціальні відносини, в яких роками працювало огидне правило: корумпованій меншості закон не писаний, а більшості – злидні, несправедливість, обман", – додав президент.

Читайте також: Зеленський заявив, що якби не вибори в Україні, то випадків інфікування COVID-19 було б менше

Від також заявив, що неможливо все змінити одразу і швидко і що є помилки "в людях, у кандидатах, у депутатах". "Але ж сильним вважається не той, хто не помиляється, а той, хто ці помилки визнає та виправляє. Чи ми живемо в ідеальному світі? А якщо ні, тоді швидко виправляємо помилки та рухаємося вперед. Завжди намагаюся максимально широко відкривати двері для прогресивних змін. Давати шанс. Брати у свою команду тих, хто готовий працювати й відповідати за зроблене. Беріть і робіть. І відповідайте. Тому прямо й жорстко хочу сказати всім своїм. Закінчуйте відмовлятися від відповідальності. Закінчуйте стелити собі соломку на випадок чогось непередбаченого", – сказав глава держави.

Він додав, що у них достатньо часу, щоб довести свою ефективність, для цього просто потрібно працювати в режимі "24/7" і постійно доводити людям свою корисність. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook