Президент України Володимир Зеленський запропонував колегам із Об'єднаних Арабських Еміратів співпрацю у "такій високотехнологічній сфері, як космос".

Читайте також: Зеленський китайською привітав КНР з новим роком і втрапив у конфуз (фото)

Про це він повідомив у інтерв’ю еміратському інформаційному агентству WАМ (Emirates News Agency WAM), передає пресслужба президента.

Зокрема, він зазначив, що Україна має відповідні технології, і за допомогою інвестицій з боку ОАЕ зможе створювати високотехнологічну продукцію для власних потреб і для постачання на ринки третіх країн.

"Наприклад, такою високотехнологічною сферою може бути космос. Ми вітаємо досягнення вашої країни у космічній сфері, зокрема успішну місію зонда "Надія", і, маючи одного з визнаних світових лідерів у цій галузі, КБ "Південне", можемо спільно розширити наші можливості в галузі космосу. З іншого боку, ми готові переймати передовий досвід ОАЕ в галузі штучного інтелекту, відновлюваних джерел енергії, у питаннях розвитку інфраструктури", – сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський підписав закон про "інвестиційних нянь"

Він зауважив, що останніми роками між Україною та ОАЕ спостерігалася стала тенденція до активізації торговельно-економічного співробітництва.

"Емірати – надійний і важливий торговельний партнер для українських компаній. Підтвердженням цього є те, що наразі понад 200 українських компаній працюють на території ОА. Загальний обсяг торгівлі товарами та послугами між Україною й Еміратами у 2019 році склав 1 млрд 65 млн дол. США", – наголосив президент.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook