На засідання тимчасової земельної комісії  звернулися члени дачного кооперативу "Струмівка" заявивши, що Підгайцівська селищна рада хоче відібрати у них землю.

Читайте також: Скандальний радикал, який знищує дороги в Рожищі, задекларував 30 земельних ділянок

Представники товариства розповідали, що ще в 90-х роках міська рада виділила їм землю під городи, а зараз Підгайцівська селищна рада хоче цю землю відібрати. 

"Ми зверталися в різні інстанції, в нас є всі документи, всі рішення на нашу користь, але землю всеодно хочуть забрати", - переконували члени кооперативу.

Підгайцівський сільський голова був іншої думки, повідомивши, що в кооперативників немає належних документів на землю, а частина земель взагалі захоплена самовільно.

"Ми пропонували членам кооперативу по 4 сотки,  бо частину землі треба віддати атовцям, але вони не погодились. В той же час, наші місцеві жителі поділилися землею, а ті, хто захопив її самовільно не хочуть", - розповів Віталій Семенюк.

Депутат обласної ради Ігор Лех цікавився в представників чи є всі відповідні документи на землю і як виявилось, таких документів немає.

Святослав Кравчук наголосив, що в той час більше як 6 соток землі виділятись не могло, тому в кого більший наділ – це самовільне захоплення землі. 

"Сільський голова сьогодні вам пропонує 4 сотки землі, якщо ви не підете на компроміс, то залишитесь ні з чим, а сільська рада виграє цю справу у суді", - запевнив депутат.

Підгайцівський сільський голова Віталій Семенюк запевнив, що не залишить людей без землі і виділить відповідні 4 сотки з усією необхідною документацією. Профільна комісія взяла інформацію до відома.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter