Ілля Кива виступив в ефірі російського пропагандистського каналу і розповів небилиці про нібито натовпи нацистів що бродять вулицями міст України, назвав країну «фашистською державою», і запевнив, що його мають намір посадити у в'язницю найближчим часом.

Читайтре також: «Розстріляти ОПЗЖ»: Кива і Тищенко влаштували епічну бійку в Раді (відео)

Про це скандальний нардеп по відеозв'язку віщав в ефірі телеканалу «Росія-1», пише РБК.

Депутат від партії «Опозиційна платформа – За життя» назвав себе мало не жертвою нацистського режиму, якого переслідують як лідера «антифашистського руху».

«Це сьогодні реалії України. Я кажу: Україна сьогодні – це фашистська держава. Ви подивіться: зігуючі ходячі натовпи по наших містах нацисти залишаються безкарні. А ті люди, які шанують пам'ять...», – розповів Кива.

Кива розповів в ефірі росТБ про "процвітаючий фашизм" в Україні: "зігуючі натовпи" (відео)

Він заявив, що його збираються притягнути до кримінальної відповідальності за демонстративне порушення закону про декомунізацію.

Читайте також: Ілля Кива видав ляп про «виїдене лице» (відео)

«Стаття, за якою намагаються мене сьогодні притягти починається від 5 до 10 років реального позбавлення терміну... В даному випадку стаття, яку вони застосували, вона звучить як поширення і пропаганда комуністичної та нацистської символіки на території України. Початок статті – від 5 років», – сказав одіозний політик.

Кива розповів російським пропагандистам, ніби президент Володимир Зеленський персонально поставив завдання позбавити його свободи до Дня Незалежності 24 серпня «як лідера антифашистського руху, як одного з ключових гравців опозиції».

«І у них спеціально під це знайшлася стаття. Експертизи пройдені. Дійсно – зірка червоної армії. Тому вони розцінюють це як пропаганду. Суд прийме рішення, і Киву закриють у в'язниці. Як мінімум хвора частина України аплодуватиме Зеленському, який він молодець. Фашизм процвітає, антифашистів у в'язницю він садить. Ось і все. І на 24-е, на День Незалежності, він саме виконає поставлене завдання», – поділився роздумами нардеп.

Переглянути відео виступу Киви можна за цим посиланням.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook