В Офісі генерального прокурора визначили розмір застави для кума Путіна Віктора Медведчука, якого підозрюють у держзраді. Прокурори проситимуть про заставу у понад 300 мільйонів гривень.

Читайте також: Як Медведчук став підозрюваним у держзраді і що на нього чекає

Про це повідомила пресслужба ОГП у коментарі Українській правді.

Така сума, як пояснили в Офісі генпрокурора, складає приблизно десяту частину тих, цінностей, що могли бути розграбовані. Тоді як оцінити збитки від державної зради взагалі неможливо.

В Офісі генпрокурора додали, що подали клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави. Верхня межа розміру застави, визначена законодавством України, від 80 до 300 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб. На думку прокурорів, цього замало.

«Прокуратура просить 132 159 розмірів прожиткових мінімумів або 300 000 930 гривень, виходячи з того, що це приблизно десята частина тих, цінностей, що могли бути розграбовані. Тому, зважаючи на предмет посягання, матеріальне становище підозрюваного та наявні ризики – подано клопотання із таким розміром застави», – пояснили в Офісі генпрокурора.

13 травня Печерський районний суд має обирати Медведчуку запобіжний захід. Офіс генпрокурора клопотатиме про арешт із альтернативою застави. Як відомо, активи Медведчука заблоковані через санкції РНБО.

Читайте також: Проєкт «Промінь»: Медведчук планував із заробітчан створити в Україні мережу агентів впливу Росії

11 травня генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала підозру в держзраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму куму Путіна голові політради партії «Опозиційної платформи – За життя» Віктору Медведчуку та нардепу ОПЗЖ Тарасу Козаку. Також СБУ повідомила про обшуки в офісі ОПЗЖ та двох будинках Медведчука. За даними ЗМІ силовикам всіляко перешкоджала охорона Медведчука.

Правоохоронці підозрюють, що Медведчук вступив у змову з РФ для видобутку нафти і газу в Чорному морі. Також у 2020 році Медведчук через Козака передав Росії інформацію про розташування прихованого підрозділу ЗСУ.

12 травня нардеп прибув в Офіс генпрокурора разом зі своїми захисниками, їм – на вимогу – надали примірник врученого 11 травня повідомлення.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook