Луцькавтодор скаржиться на махінації, які є на тендерах стосовно ремонту доріг. Справа в тому, що сумнозвісний завод з донецьким корінням "Данко" виграв тендер на 26 мільйонів гривень. Змагалися за те, хто надаватиме послуги експлуатаційного утримання автомобільних доріг місцевого значення Луцького, Рожищенського, Ківерцівського, Маневицького, Ковельського районів.

Читайте також: Озеро на Волині виставили на продаж (фото)

 Про це йдеться у сюжеті ТРК "Аверс".

На платформі "ProZorro" загалом було подано три пропозиції. ТОВ "Данко", ТОВ "Вельткапітал" та "ЛуцькАвтодор Сервіс". Але луцький автодор відфутболили. За нібито неправильно подані документи.

Змагалися за те, щоб утримувати дорогу. Сума чималенька, 26 мільйонів гривень.

Така ситуація складається не вперше. Тендер проводить Державне підприємство "Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області". Очолює підприємство Ігор Свиридов, він родом з Донеччини, прибув на Волинь у команді губернатора області Юрія Погуляка. Власне з цією новою командою на Волині і з'явився асфальтний завод "Данко". Варто відзначити, що не без скандалів, адже побудували його у Ківерцівському районі без жодних дозволів. Не зважаючи на це, Данко став рекордсменом у дорожніх тендерах. Між тим, "Луцькавтодор" навіть не допускають до участі у цих тендерах. От і цього разу їх відфутболили, через дивну причину, мовляв, неправильно оформлені документи.

Між тим, автодорівці вважають таку претензію необґрунтованою, і стверджують, що усі документи у них впорядку. Автодорівці на платформі "ProZorro" розмістили скаргу.

Читайте також: Поблизу Луцька обмежили рух транспорту

Цитуємо:

"Водночас до аукціону допущені" пропозиції двох інших учасників ТОВ "Данко" та ТОВ "Вельткапітал", документація по яких є ідентичною та складеною аналогічним шляхом, що стане приводом для окремої перевірки компетентних органів на предмет змови в сфері публічних закупівель, в тому числі і в публічних закупівлях, оголошених цим же замовником, де беруть участь згадані об’єкти господарювання".

І справді, підстав вважати, що тендер сфабрикований, дійсно є. Дуже очікувано, що аукціон виграло підприємство "Данко". Учасники навіть не потурбувалися створити видимість реальних торгів. У трьох раундах цінові пропозиції конкурентів жодного разу не змінювались.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":