Минулого місяця інтернет-видання «Під прицілом» повідомляло про шахрайську діяльність компанії «КС-домофон Луцьк». Нагадаємо, що фірма встановлює у під’їзди багатоквартирних будинків металеві вхідні двері разом з домофонами. Однак, не ця діяльність є основним їхнім заробітком. Джерелом надприбутків недобросовісної компанії є так звана абонентська плата за користування придбаним у компанії обладнанням. Зауважимо, що в інших фірм, що встановлюють домофони такої плати немає.

Як виявляється, саме така схема заробітку грошей «з повітря» виникла у головах наших північних сусідів ще декілька років тому. Наперед розроблені і добре продумані шахрайські схеми були блискавично втілені в життя у 2006 році. В Росії і водночас в Україні проходить офіційну реєстрацію приватна компанія «КС-Домофон» і буквально за два роки монополізує ці ринок в обох регіонах.

Ідея розробки самого пристрою «Домофон КС-2006» (виготовленого спеціально і виключно для цієї компанії) наперед передбачала контроль фірми-установника за власниками квартир. Тобто у приладі наявна функція програмного відключення будь-якої квартири «за несплату». Хочеш користуватися власним обладнанням – плати. Не платиш – прийде людина і комбінацією всього декількох клавіш з вхідних дверей відімкне твою квартиру. Підключитися, не знаючи секретного коду – неможливо. Напис OFF при наборі номеру квартири означає, що власник «покараний» за несвоєчасну «сплату данини», на відміну від напису NO, який говорить про обрив на лінії або просто відсутність трубки.

В останні роки фірма «КС-Домофон» «прославилася» по всій Росії не лише численними невдоволеннями споживачів, а й кількома судовими вироками, які змусили шахраїв згорнути свою діяльність на окремих територіях. Відтак, основну свою діяльність фірма перебазувала до нас, в Україну, де чиновники та закони є лояльнішими до подібних ділків. Однак, в окремих регіонах нашої держави діяльність недобросовісної компанії була обмежена на рівні рішень місцевих органів влади. У Луцьку, попри масові невдоволення людей фірма лишається монополістом й через погрози відімкнути або відібрати куплені у них пристрої продовжує «викачувати» з людей гроші.

«КС-Домофон Луцьк», дочірнє підприємство Товариства з обмеженою відповідальністю «КС–Домофон» вперше офіційно була зареєстрована у нашому місті Виконавчим комітетом Луцької міської ради 27.10.2008 р. за адресою: Волинська обл., м. Луцьк, просп. Відродження, буд. 1. Керівник – Захарін Михайло Петрович. Повторна реєстрація відбулася 23.01.2009 р. за адресою місто Луцьк, просп. Відродження, буд. 22. А 26.01.2009 було внесено зміни у реєстрацію. Наразі фірма знаходиться за адресою м. Луцьк, просп. Президента Грушевського, 30.

В той же час, засновникамиТовариства з обмеженою відповідальністю «КС–Домофон» (зареєстрованого за адресою м. Київ, Оболонський р-н, вул. Новокостянтинівська, буд. 4) є громадянин Росії Слабко Віктор Федорович (Адреса: м. Москва, вул. Червоного маяка 15 корп. 5 кв. 149). та українець Біжко Дмитро Миколайович (Адрес: м. Київ, вул. Бальзака 14 кв. 50).

Оплата за неіснуючі послуги здійснюється через відділення ПАТ КБ «ПриватБанк». Там гроші ошуканих українців стікаються на один рахунок і спокійно «перекачуються» до автора ідеї масштабного домофонного лохотрону в сусідню Росію…