На Житомирщині правоохоронці затримали підлітка ромської національності, який підозрюється у зґвалтуванні та побитті до смерті жительки Черкащини.

Читайте також: ООН закликала Україну оберігати ромів від нападів

Як повідомили УНІАН у відділі комунікацій поліції Черкаської області, поліцейські встановили місцезнаходження особи, яка причетна до побиття та зґвалтування жительки Тального Черкаської області.

"Ним виявився 13-річний житель Житомирської області, представник однієї з народностей, що разом з родиною тимчасово проживає в Тальному. Його знайшли оперативники на території Житомирської області, де він переховувався у рідних", – зазначають у поліції.

Там також уточнили, що близько двох тижнів тому до чергової частини Тальнівського відділення поліції надійшло повідомлення, що до Центральної районної лікарні міста Тальне доставлено місцеву жительку з тілесними ушкодженнями та з ознаками зґвалтування, того ж дня від отриманих травм жінка померла.

До розкриття даного кримінального правопорушення крім правоохоронців Тальнівського відділення поліції було залучено співробітників управління карного розшуку. Поліцейські встигли поспілкуватися з потерпілою та встановили особу, яка могла бути причетна до вчинення злочину. Ним виявився 13-річний підліток.

Читайте також: Напади на ромів в Україні: кому це вигідно?

Як з’ясували поліцейські, разом з родиною після злочину підліток поспішно виїхав за межі Черкаської області.

13-річний учасник події переховувався від правоохоронців в одному із райцентрів Житомирської області у бабусі. Батько, мати та старший брат підозрюваного переховувалися в одному із сіл Вінницької області. Напередодні їх було запрошено до Тальнівського відділення поліції.

Наразі 13-річний хлопець визнав, що мав з жінкою статевий акт, побив її та ледь живою залишив у кущах. Поліцейські перевіряють на причетність до даного кримінального правопорушення інших членів родини неповнолітнього.

За даним фактом слідчими Тальнівського відділення поліції відкрито ряд кримінальних проваджень за частиною 4 статті 152 (Зґвалтування) та частиною 2 статті 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілої) Кримінального кодексу України. Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до п'ятнадцяти років.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter