У Володимир-Волинському ліцеї "Центр освіти" пояснили, навіщо купують 1360 кг ковбаси "Московської", яка не дієтична і є однією з найдорожчих сортів ковбасних виробів.

За словами директора закладу Валентина Петровича Вірковського, питання закупівлі "Московської" ковбаси слід розглядати комплексно. Даний продукт потрібен для комплексного харчування, що затверджено у перспективному меню управлінням Держспоживслужби м. Володимира-Волинського.

Читайте також: Ціна і якість: чим харчують дітей у луцьких школах

Відзначається, що 1360 кг ковбаси "Московської" – це не основний продукт харчування дітей, а буде використовуватись 1-2 рази на тиждень для полуденків та на сухі пайки під час виїздів учнів на спортивні змагання.

Директор ліцею додає, що об'єм закупівлі ковбаси "Московської", як і інших продуктів, буде зменшений через те, що кошторис ліцею на 2019 рік в частині харчування затверджений на меншу суму, ніж очікувалось.

"Адміністрація ліцею вважає правомірним і доцільним закупівлю ковбаси "Московської" для харчування учнів", – резюмує Валентин Вірковський.

Нагадаємо, що Володимир-Волинський ліцей "Центр освіти" запланував придбати 4460 кг ковбасних виробів на 600 000 грн, з них 1360 кг припадає на ковбасу "Московську".

"Цікава одна ситуація. 1360 кг з 4460 кг – "Московська ковбаса". Ні, я звісно тільки ЗА щоб дітей годували якісним продуктом, але чи є доцільність годувати саме "Московською" ковбасою, а не м'ясом? Да і наскільки мені відомо, ковбаси такого класу для дітей взагалі неприпустимі, бо вони сухі і можуть викликати закрепи", – зазначав відомий лучанин Ілля Токаренко, ставлячи під сумнів доцільність придбання даної продукції.

Відзначимо, що дієтологи не рекомендують вживати спортсменам, тим паче юним, багато ковбас і конкретно "Московську". Справа у великому вмісті жирів у даному виді ковбаси, що далеко не найкращим чином впливає на стан організму спортсмена, а особливо перед змаганнями чи фізичними навантаженнями в цілому. Експерти радять вживати натуральне м'ясо, а в якості перекусу їсти батончики з цільними злаками, які, до речі, суттєво дешевші за "Московську" ковбасу та, що найголовніше, в рази корисніші.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook