Торік у грудні родина олігарха Ріната Ахметова придбала віллу в передмісті Женеви у Швейцарії за 60 млн франків або 2 млрд грн для сина олігарха – Даміра Ахметова. Про це повідомив колишній народний депутат Сергій Лещенко.

Читайте також: Холдинг Ахметова на початку року вшестеро збільшив запаси готівки

Дамір Ахметов купив у Везені 2 будівлі – розкішну віллу та менший будинок по сусідству, а також ділянку площею 7 600 кв. м, повідомляє "Українська правда"

Продавцем був Мансур Акрам Одже, французький бізнесмен. Він, зокрема, співвласник команди McLaren Formula One.

32-річний Дамір – старший син Ріната Ахметова. Він покинув Україну у віці 10 років, навчався у Швейцарії та Великій Британії.

Дамір Ахметов є членом наглядових рад енергетичних і металургійних компаній свого батька, ДТЕК і Метінвест. Він ніколи не вів бізнес самостійно і брав участь лише в управлінні компаніями батька.

Вілла Даміра Ахметова в Везені розташована на "приватній вулиці" й перебуває під охороною.

"Син олігарха Ріната Ахметова Дамір за підсумками 2020 року придбав за 2 мільярди гривень віллу на Женевському озері. А Укрзалізниця за підсумками 2020-го недоотримає 4 мільярди гривень за перевезення залізної руди, тому що лобісти Ахметова заблокували це рішення.

Читайте також: Суд дозволив компанії Ахметова не сплачувати штрафи і податки на 422 мільйона гривень

Спочатку українці своїм коштом утримували олігархів. Тепер починають утримувати їхніх дітей", − заявив Лещенко, який є членом наглядової ради Укрзалізниці.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook