Понад 600 учнів у селі Вири Рівненської області не ходять на уроки через невиконанні обіцянки побудувати нову школи. Переговори чиновників з батьками учнів поки безрезультатні.

Читайте також: У Луцьку пройде благодійний ярмарок, аби врятувати життя 7-місячного малюка (фото)

На уроки дітей не пустили батьки, а вчителі підтримали. Пов'язано це з тим, що нинішня школа розрахована на втричі меншу кількість учнів, а займаються в ній в три зміни. А нову будівлю людям обіцяють вже 8 років, але досі навіть не залили фундамент. Про це йдеться в сюжеті "ТСН".

Батьки вирішили влаштувати протест і просто не пускають своїх дітей на заняття. Кажуть – втомилися чекати. Вимога батьків полягає в тому, щоб місцева адміністрація почала будівництво нової будівлі школи. До цього часу діти ходити в школу не будуть.

"Просто фото для піару, для інтернету, тому що перед виборами, бетономішалка, два мішки цементу, чотири блоку – ми таке приймати не будемо", – заявила одна з протестуючих.

Читайте також: У Луцьку викрили підпільний гральний бізнес

В їх підтримку встали й вчителі. Вони кажуть, що школа розрахована на 200 учнів, а навчається – 600. Місце для занять шукають по всьому селу.

"У нас діти вчаться в музеї, ще навчаються в сільській раді – там інклюзивний клас, і ще у клубі", – розповіла вчителька.

До недавнього часу діти навчалися у приміщенні, в якому на стінах була велика кількість цвілі. Тому учням довелося ще більше потіснитися.

Заступник голови Рівненської обладміністрації Сергій Подолін заявив, що для будівництва школи потрібно 137 мільйонів гривень, і отримати їх сподіваються у держави.

"Ми плануємо розпочати підготовчі роботи в кінці цього року, тому що готові фінансувати й місцевий бюджет, а основне будівництво – з 2021 року, з весни", – заявив чиновник.

Читайте також: На Волині два медичні заклади готові приймати хворих на коронавірус

Жителі села не вірять, тому що подібні заяви чули й раніше.

"Будемо перекривати трасу варшавську", – попередили селяни.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook