Липень 2020 року приніс нові втрати серед українських воїнів у зоні ООС. Захищаючи рідну країну, в степах Донбасу загинули 8 воїнів, мужніх і безстрашних, щирих і патріотичних. Наймолодшому з них було всього 18, найстаршому – 42 роки. І кожен із них заслуговує на те, щоб про нього пам'ятали, пише Obozrevatel.

Читайте також: "Мрію поїхати на Схід, коли звільнять Іловайськ", – лучанка розповіла про волонтерство, перемоги та свій біль

Олег Олегович Шило народився 5 квітня 1991 року в Києві. Після школи здобув середню спеціальну освіту. У 2009-2010 роках служив строкову службу в 138-ї радіотехнічній бригаді в м. Васильків Київської області.

Життя Олега обірвалося 8 липня. У той день він разом із побратимами займався облаштуванням позицій – як раптом ворог почав обстрілювати українських військових.

Тарас Тарасович Матвіїв народився 18 лютого 1989 року в Волинській області, з раннього дитинства жив у містечку Жидачів на Львівщині. Був єдиною дитиною у батьків.

10 липня 2020 року молодший лейтенант Тарас Матвіїв перебував на позиціях бригади біля села Троїцьке Луганської області. Того вечора противник знову почав обстрілювати позиції українських воїнів.

Євген Олександрович Чумаченко народився 26 березня 1988 року в місті Ізмаїл Одеської області. Ще дитиною разом із родиною переїхав до міста Арциз, де прожив усе життя.

13 липня 2020 року Євген Чумаченко загинув неподалік від села Славне Мар'їнського району Донецької області – від отриманих під час обстрілу з гранатометів і стрілецької зброї поранень.

Дмитро Анатолійович Красногрудь народився 18 жовтня 1978 року в Харкові. Жив у місті Лиман Донецької області.

13 липня, виконуючи бойове завдання в районі селища Зайцеве під окупованю Горлівкою, Дмитро Красногрудь підірвався на міні. Від множинних осколкових поранень легендарний розвідник помер на місці.

Читайте також: "Волиняни, як і вся Україна, мають право знати правду": депутати Луцької міськради просять розслідувати загибель українських військових

Микола Ілін народився 23 квітня 1984 року в місті Могилів (Білорусь).

13 липня 2020 року поблизу селища Зайцеве при виконанні бойового завдання загинув командир розвідки Дмитро Красногрудь. І група бійців, в яку входив і Микола Ілін, отримавши підтвердження від ОБСЄ про початок "режиму тиші", вирушила забрати тіло загиблого побратима. Коли до місця, де лежав загиблий розвідник, залишалося метрів 15 – ворог із трьох сторін відкрив вогонь на ураження. Морпіхи почали відходити, але в цей час одного з них, сержанта-розвідника, поранили – і Микола разом з іще одним офіцером кинулися на допомогу побратиму. Але допомогти товаришу медик не встиг: у цей час ворог почав обстріл із гранатометів і великокаліберних кулеметів. І Микола Ілін загинув. Офіцер, що його супроводжував, отримав бойову травму – і зміг відповзти в бік українських позицій.

Ярослав Сергійович Журавель народився 8 березня 1980 року в Андріївці Верхньодніпровського району Дніпропетровської області.

13 липня Ярослав Журавель був у групі, яка під керівництвом Красногрудя висунулася в околиці Зайцевого. Коли командир загинув, забрати його тіло бійцям не вдалося. Тому після підтвердження домовленостей про "режим тиші" з 14.00 до 18.00, яка була досягнута за допомогою представників місії ОБСЄ, Журавель зголосився увійти в групу, яка йшла забирати тіло загиблого Красногрудя.

Оскільки Ярослав знав дорогу до місця, де загинув командир, він ішов першим. Тому коли ворог почав обстріл – Журавель прийняв практично весь вогневий удар на себе. Саме під час спроби допомогти Ярославу, загинув Микола Ілін.

Побратими кілька разів намагалися повернутися за пораненим товаришем – безуспішно.

Василь Сергійович Кравченко народився 14 лютого 1994 року в Ізяславі Хмельницької області.

20 липня Василь разом із побратимами виконував бойове завдання в районі селища Шуми Торецької міськради Донецької області. Близько полудня ворог відкрив по українських захисниках вогонь із гранатометів, стрілецької та снайперської зброї. Кілька куль потрапили в голову і груди Василя.

Артем Євгенович Козій народився 21 вересня 2001 року в Южноукраїнську Миколаївської області.

21 липня 18-річний хлопець під час обстрілу під Павлополем отримав множинні осколкові поранення. Лікарі мобільного госпіталю в Маріуполі 7 годин боролися за життя морпіха – і не змогли його врятувати.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook