У Луцькому слідчому ізоляторі (СІЗОзатримали молоду жінку-адвоката із наркотиками. Дії адвокатки розслідують.

Читайте також: У виправній колонії на Волині в ув'язнених провели обшуки (фото)

Як повідомляв Інформаційний ресурс "Під Прицілом", інцидент трапився 19 січня. Затримали адвокатку"Волинської спілки адвокатури" Ольгу Юнчик за спробу пронести у Луцьке СІЗО наркотичні речовини – амфетамін та канабіс. Жінка заховала наркотичні речовини у зарядне від телефона. 

Луцька місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом незаконного придбання, зберігання й перенесення з метою збуту особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин адвокаткою, яка намагалася їх пронести у Луцький слідчий ізолятор, інформує прокуратура області.

19 січня 2021 року працівники Луцького СІЗО під час огляду вилучили у захисниці ретельно прихований нею під одягом блок живлення до мобільного телефона зі схованими в нього порошкоподібними речовинами.

У кримінальному провадженні проводяться необхідні слідчі дії з метою встановлення всіх обставин кримінального правопорушення.

Довідково: санкцією ч.2 ст. 307 КК України за незаконне придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у місцях позбавлення волі передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Читайте також: На Волині школяра засудили до шести років в’язниці за продаж наркотиків (фото)

Нагадаємо, "Волинська спілка адвокатури" постійно втрапляє у гучні скандали. У травні минулого року увага громадськості була прикута до того, як колишній головний військовий прокурор Анатолій Матіос та група його прокурорів стали адвокатами, а свідоцтва про перекваліфікацію вони отримали в один день в Раді адвокатів Волинської області. Додамо, що головою КДКА Волинської області, яка здійснювала допуск осіб до іспиту, приймала іспит і формувала результат був Веремчук Віктор Володимирович.

Рада адвокатів Волинської області, враховуючи результати іспиту та стажування приймала рішення про видачу свідоцтв про право на заняття адвокатською діяльністю.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook