На сьогоднішній день ситуація в Україні із рівнем захворюваності на коронавірусну інфекцію щодня погіршується. Тому, відповідно до доручення Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, місцевій владі у всіх регіонах необхідно докласти максимум зусиль задля збільшення додаткових ліжко-місць з підключенням до кисневих точок. Тому, Луцькою міською радою було прийняте надважливе рішення – про розгортання тимчасового інфекційного госпіталю для лікування хворих на COVID-19 в окремому корпусі Луцького пологового будинку, адже переобладнати його – наразі найшвидше та найбільш ефективно.

Читайте також: "Іспанський сором", – Тетяна Єремеєва про політичні мітинги проти облаштування коронавірусного госпіталю

Госпіталь для лікування хворих на коронавірус буде обладнаний в окремому корпусі, у якому буде наявний окремий вхід та окрема вентиляція, що унеможливить контакт із коронахворими та перенесення інфекції. Інші ж два корпуси пологового будинку і надалі прийматимуть породіль.

Згаданий корпус пологового будинку є на сьогодні єдиним об'єктом комунальної власності, який обладнаний системою подачі кисню (64 точки) та кисневою станцією на 3,5 тони. Іншого такого приміщення наразі немає. А районна лікарня, шпиталь МВС та інші місту не підпорядковуються. Сюди вже завезені необхідні меблі, постіль, медичне обладнання та інше. Пропонується віддати 2,3 та 4 поверхи для допомоги іншим коронавірусним хворим. З іншими корпусами тут немає зв’язку навіть по вентиляції. Сьогодні ж немає технічної можливості швидко обладнати кисневими точками інші заклади

Проте, скориставшись ситуацією, та хвилюванням трудового колективу Луцького пологового будинку, деякі із кандидатів на посаду Луцького міського голови вдалися до відвертих маніпуляцій та почали змагатися, хто "краще" очолить жалюгідний протест, але жоден із них не бере на себе відповідальності за людські життя. Жоден із політиканів, які вчора очолювали протест біля стін міської ради не думав про те, хто буде винним у смерті кожного волинянина, який помре від нестачі кисню, чи від того, що його не можна буде підключити до апарату ШВЛ, адже вони думають, як пропіаритись перед майбутніми виборами, та як обернути ситуацію на свою користь, не думаючи, що у рятуванні людських життів не повинно біти місця політиці та власним амбіціям.

Вчора під стіни Луцької міської ради на протест вийшли працівники пологового будинку. Керувати безглуздим мітингом взялися кандидати на посаду мера міста, яким плювати на життя на здоров’я волинян, адже їхня жага до піару взяла гору над здоровим глуздом.

Так, кандидат на посаду міського голови від партії "Слуга народу" Роман Бондарук, який уже кілька років разом із компаньйонами обкрадає лучан, вирішив використати ситуацію із переобладнанням одного із корпусів пологового будинку у своїх передвиборних перегонах.

Кандидат, заручившись підтримкою народного депутата від тієї ж партії Валерія Стернійчука, виголошував палкі промови перед колективом пологового будинку та переконував усіх, що обладання на території медустанови інфекційного госпіталю є свавіллям та неприпустимими діями з боку влади.

"Рішення переобладнати акушерський корпус під інфекційний госпіталь для хворих на коронавірусну інфекцію є не тільки некомпетентним, але й свавільним. Для самих коронавірусних хворих дуже сумнівна якість лікування в медустанові, яка спеціалізується на акушерсько-гінекологічній допомозі. Зважаючи на можливі ускладнення та супутні патології, це мали би бути багатопрофільні лікарні та заклади пульмонологічного профілю, як, наприклад обласний тубдиспансер, який через реформу протитуберкульозної служби в Україні теж на межі зникнення.

Тому, заручившись підтримкою народних депутатів Стернійчука та Задорожного, сьогодні ми передали колективне звернення до Кабінету Міністрів та Президента України з вимогою захистити конституційні права пацієнтів і медиків", – написав на своїй сторінці у Facebook Бондарук.

Мітинг на чолі із Романом Бондаруком. Назар Романюк – зліва

Активізувався перед самими виборами і керівник осередку партії "Слуга народу" на Волині Валерій Стернійчук, який ніколи не цікавився проблемами своїх виборців.

Читайте також: В окремому корпусі на території Луцького пологового будинку облаштують інфекційний госпіталь

Нагадаємо, для "Слуги" цілком типова картина – в політику потрапляють люди, які позиціонують себе як "свіжа кров" та "нові обличчя", так називає себе Стернійчук. Проте, для всіх добре відомим є той факт, що ця "свіжа кров" притекла у "Зе! команду" з іншого проекту – руху кума Путіна Віктора Медведчука. Додамо, що саме політична партія Медведчука "ОПЗЖ" виступає за закупівлю російської вакцини проти коронавірусу. Їхню ідею підтримує і очільник МОЗ Максим Степанов та народні депутати від "Слуги народу". Тому на акції з підбурювання працівників пологового будинку зустрічаємо ще одного активіста руху кума Путіна – Назара Романюка. Отже, виходить так, що активісти сепаратистського руху Валерій Стернійчук, Андрій Костенко та Назар Романюк синхронно від Медведчука пішли в "Слугу народу", а тепер шляхом підбурювання медиків намагаються погіршити і без того критичну ситуацію з захворюваністю на коронавірус для того, аби домогтись від України покупки в країни-агресора вакцини.

Костенко (в сірому піджаку та чорній сорочці)

Стернійчук – на фото праворуч

Додамо, що, будучи членами проросійської партії Медведчука "Український вибір", "молоді політики" активно просували тісну інтеграцію з Росією і входження України до Митного союзу, а також вважали, що майбутнє України з Росією в Євразійському союзі. Вони кликали в партію "вежливых людей" ще у 2013 році і говорили мовою Путіна про референдуми.

Проте, разом із протестувальниками під стінами міської ради викрикував обурливі фрази і ще один кандидат на посаду Луцького міського голови Богдан Шиба, який добре відомий широкому загалу махінаціями із комунальними землями, будучи уже колись на цій посаді.

"У 2007 році з моєї ініціативи Луцький пологовий будинок був капітально відремонтований і він до цього часу на високому рівні забезпечує народження дітей. Сюди приїжджають народжувати не тільки з Волині, а й з навколишніх областей. Тому будь-яка спроба втручання в роботу пологового приведе до його руйнації! Цього не можна допустити! Ми разом з людьми будемо до кінця стояти, щоб пологовий будинок не зачіпали. Я пишаюся цим пологовим будинком. Пишаюся, що ми його з вами зробили", – сказав Богдан Шиба.

Схоже, що ремонт у Богдана Павловича в пріоритеті, а людські життя – це ніщо, адже краще у період страшної світової пандемії скористатися ситуацією та отримати такі важливі "людські голоси" на виборах, а ті, хто помиратиме, так і не отримавши допомоги, повинні шукати спасіння в іншому місці.

Читайте також: "Заради збереження життя та здоров’я": Волинська ОДА підтримує створення інфекційного госпіталю на території пологового

Додамо, що ситуація з пандемією коронавірусу є критичною, вільні місця в інфекційній лікарні закінчилися, в інфекційному госпіталі в Боголюбах також закінчуються у зв'язку з другою хвилею коронавірусу. Тому необхідно шукати нові приміщення для розміщення хворих, інакше люди будуть помирати вдома. Таке необхідне приміщення віднайшли в окремому корпусі Луцького пологового будинку.

Держава, Кабмін, президентська вертикаль влади, партія "Слуга народу" зокрема, члени якої зараз активно виступають проти створення додаткових ліжкомісць для хворих, не подбали, щоб у такий важкий для українців час підготувати медицину. Окрім того, Луцьк не отримав з державного бюджету абсолютно ніяких коштів, аби закупити відповідне обладнання та переобладнати лікарні, тому місцева влада робить своїми силами усе можливе, аби врятувати життя волинян.  Проте, для деяких кандидатів та їхніх політичних посіпак важливішим все ж є політичний піар перед виборами, а не здоров’я своїх земляків.

Віталій Іщук

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook