Сьогодні, 20 листопада у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі України відбулися вибори ректора.

Читайте також: У Луцьку розпочалися вибори ректора СНУ (фото)

Впевнену перемогу у першому турі здобув Анатолій Цьось  перший проректор, проректор з адміністрування та розвитку. За нього віддали 518 голосів (46,83%).

Окрім Анатолія Цьося у виборах приймали участь:

Тереза Левчук – кандидат філологічних наук, доцент кафедри теорії літератури та зарубіжної літератури – 52 голоси (4,7%).

Наталія Коцан – завідувач кафедри міжнародних відносин і регіональних студій, доктор географічних наук, професор – 58 голосів (5,2%).

Ігор Коцан – чинний ректор СНУ ім. Лесі Українки – 328 голосів (29,65%).

Олександр Колб – доктор юридичних наук, професор – 23 голоси (2,07%).

Анатолій Шваб – декан факультету історії, політології та національної безпеки, доктор історичних наук, професор кафедри нової і новітньої історії України – 98 голосів (8,8%).

Читайте також: Прагнучи помститись, Ігор Коцан не допустив колишню дружину до роботи у вченій раді

Віктор Шостак – доцент кафедри культурології та менеджменту соціо-культурної діяльності Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки – 11 голосів (0,8%).

Окрім того, не підтримали жодного кандидата 9 осіб.

Після такого результату можна сміливо стверджувати, що професорсько-викладацький склад, структурні підрозділи, студенти та технічні працівники не підтримали чинну владу, а також той курс та здобутки, який демонстрував університет протягом усіх чотирнадцяти років.

Другий тур виборів відбудеться 27 листопада.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook