Компанії Apple та Google розпочали спільну роботу над технологією, яка дозволить користувачам відстежувати можливі контакти з хворими на COVID-19. Про це інформує пресслужба Google, пише "Економічна правда".

Читайте також: Повідомили, де на Волині зафіксовані нові випадки захворювання на COVID-19

"Google та Apple заявляють про спільні зусилля, щоб зробити можливим використання технології Bluetooth для допомоги урядам та медичним установам у зменшенні розповсюдження вірусу", – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, дві компанії працюють над комплексним рішенням для сприяння відстеженню контактів, при цьому приватність користувачів буде захищено.

Рішення буде впроваджуватися у два етапи. Так, у травні обидві компанії забезпечать взаємодію між пристроями Android та iOS, що використовують додатки органів охорони здоров'я.

Крім того, найближчі місяці Apple і Google працюватимуть над тим, щоб розробити більш широку платформу відстеження контактів на основі Bluetooth.

Водночас, як повідомляє The Verge, на відміну від GPS, додаток не буде відслідковувати фізичне місце розташування людей. Він буде приймати сигнали сусідніх телефонів з 5-хвилинними інтервалами і зберігати зв'язки між ними у базі даних.

Читайте також: COVID-19 продовжує поширюватися Україною: кількість загиблих збільшилася

Якщо одна людина заразилась коронавірусом, вона може повідомити про це у додатку і програма сповістить інших людей, чиї телефони перебували на близькій відстані у попередні дні.

Зазначимо, що за даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 11 квітня в Україні 2511 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Кількість тих, хто одужав (79 пацієнтів) перевищила кількість летальних випадків (73 пацієнти). За добу було зафіксовано 308 нових випадків.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook