Не більше двох годин вдень можуть перебувати нині діти у державному центрі комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Пролісок», – розповіла Суспільному виконувачка обов’язків директора Людмила Казмірук. Такий режим роботи ввели через карантин.

Читайте також: "Ви вживали? Від вас неприємно пахне!": у луцькому "Проліску" розгорівся новий скандал із керівництвом центру

Нині центр відвідують щодня 70-80 дітей.

Обмеження в годинах роботи закладу заважають процесу реабілітації, – каже мама дитини з інвалідністю Ірина Жур. З її слів, батьки не мають альтернативи, адже «Пролісок» – єдиний заклад у Луцьку, куди змогла віддати дитину на реабілітацію.

Сину Ірини Жур 12 років. Хлопець не ходить та не розмовляє. Центр реабілітації для дітей з інвалідністю "Пролісок" відвідують з трьох років. До введення карантинних обмежень у вересні торік, розповідає Ірина, син займався у центрі п'ять годин. Нині – дві.

«Цього часу недостатньо. Дитину треба одягнути, роздягнути. Є діти важкі, є дорослі, з якими уже взагалі навіть ці маніпуляції досить складні», – каже мама.

Думку Ірини Жур підтримують й інші батьки, чиї діти займаються у «Проліску».

У Проліску реабілітацію отримують діти від 0 до 18 років, каже виконувачка обов’язків директора Людмила Казмірук. Реабілітацію надають безплатно, заклад підпорядковується Міністерству соцполітики.

Зі слів керівниці, якщо повернутися до п’ятигодинного перебування, каже Людмила Казмірук, потрібно харчувати дітей. Карантинні норми не дозволяють нагодувати усіх одночасно в їдальні.

Читайте також: Нове преміювання, напруга та брехня: як адміністрація луцького "Проліску" працює з підлеглими (відео)

До карантинних обмежень діти з районів приїздили у центр на стаціонарне перебування. Нині ж батьки просять збільшити години роботи закладу, але вплинути на ситуацію не можуть.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook